Χανιά | Ζητούν έλεγχο νομιμότητας για οικοδομικές εργασίες σε πυρηνελαιουργείο

Φωτογραφία αρχείου

Ανοικτή επιστολή όπου αναφέρει πως σε πυρηνελαιουργείο στα Κεραμειά Χανίων, κάποιοι έχουν ξεκινήσει εργασίες ανέγερσης οροφής κτιρίου, απέστειλε η Ένωση Κεραμέων. Πρόκειται για μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρία, η οποία και απέστειλε την παρακάτω επιστολή στον Εισαγγελέα Χανίων, την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Χανίων και την Περιφέρεια, ζητώντας να ελεγχθεί η νομιμότητα της ανέγερσης αυτής:

“Από την 20ή Δεκεμβρίου 2020 έχουν ξεκινήσει εργασίες ανέγερσης οροφής κτηρίου στην εγκατάσταση πυρηνελαιουργείου στις Αχλάδες Παναγίας Κεραμειών. Η οχλούσα αυτή δραστηριότητα, η οποία έχει επανειλημμένως μολύνει την περιοχή, δημιουργεί χαμηλή νέφωση σε όλο τον οικισμό και μολύνει ιδιαιτέρως τον υδροφόρο ορίζοντα και τις παρακείμενες περιπατητικές διαδρομές.

Ως Ένωση Κεραμέων, που δημιουργήθηκε για να δημιουργήσει ένα υγιές μόντελο ανάπτυξης για την περιοχή με άξονα τη νομιμότητα, ζητούμε:

1. Τον άμεσο έλεγχο από τις αρμόδιες αρχές για να διαπιστωθεί αν η αναστήλωση του κτηρίου, που πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή με την τοποθέτηση σκαλωσιάς -μετά την κατάρρευση τμήματός του από τις χιονόπτωσεις του 2016, όπως φαίνεται και στις αεροφωτογραφίες στο Google Earth- έχει σχετική άδεια.

2. Να επιληφθεί ο αρμόδιος εισαγγελέας υπηρεσίας των αποτελεσμάτων του ελέγχου της Αστυνομίας προκειμένου να κριθεί η νομιμότητα αυτών.

3. Να ελέγξουν το Τμήμα Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Χανίων αν οι εργασίες που πραγματοποιούνται αυτή τη στιγμή έχουν τις απαραίτητες οικοδομικές άδειες και υφίστανται άδειες εγκατάστασης με σχετικές εγκρίσεις περιβαλλοντικών όρων.

Η Ένωση Κεραμέων δεσμεύεται για κάθε νόμιμη ενέργεια που απορρέει από τον σκοπό της να προστατεύσει την περιοχή από ενέργειες “βιασμού” τού φυσικού κάλλους και της ασέβειας ως προς την ανάγκη υγιούς διαβίωσης των κατοίκων της περιοχής και των επισκεπτών της.”

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ