Χανιά | Τους ελεγκτές που δεν φοράνε μάσκα στα λεωφορεία ποιος θα τους ελέγξει;

χανιά-τους-ελεγκτές-που-δεν-φοράνε-μάσ-1083717
φωτο αρχείου

Τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού είναι ξεκάθαρα και ισχύουν για όλους. Το ίδιο και τα πρόστιμα που επιβάλλονται αν κάποιος δεν τα τηρεί.

Να υπενθυμίσουμε λοιπόν, πως η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους και μέσα μεταφοράς παραμένει τόσο για τους επιβάτες, όσο και για τους οδηγούς – ελεγκτές.

Κάποιοι φαίνεται να χρειάζονται ένα «ταρακούνημα». Όπως οι δύο ελεγκτές του λεωφορείου, που σε φωτογραφίες που έχει στη διάθεσή του το zarpanews.gr – και δεν δημοσιεύονται για ευνόητους λόγους – διακρίνονται ξεκάθαρα να μην φορούν τη μάσκα σωστά ή και… καθόλου! Είναι εκείνοι που υποχρεούνται μάλιστα να κάνουν παρατήρηση για ορθή χρήση της μάσκας στους επιβαίνοντες.

Τώρα, τι παρατήρηση και τι έλεγχο θα κάνουν;

Κι όταν η αναγνώστρια που έστειλε φωτογραφίες τις οποίες έχει στη διάθεσή του το zarpanews.gr,  τον ρώτησε γιατί εκείνος δεν τη φορά σωστά της απάντησε «Γιατί την φοράω πολλές ώρες».

Κι αφού συζητάμε για τη χρήση μάσκας σε μέσα μεταφοράς, εδώ είναι η στιγμή που πρέπει να ακουστεί και λίγο η φωνή εκείνων που τους έχει επιβληθεί πρόστιμο άδικα, επειδή μπήκαν στο στόχαστρο κάποιων που διενεργούσαν ελέγχους. Λες και… τους περισσεύουν.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, μία άλλη αναγνώστρια που μετά από 8 ώρες εργασία, μπήκε στο λεωφορείο για να πάει σπίτι της. Λίγο πριν μπει, κατέβασε την μάσκα για να πάρει ανάσα έπειτα από τόσες ώρες εργασίας. Ο αστυνομικός την ακολούθησε, μπήκε στο λεωφορείο και της έδωσε το «αυτόγραφο».

Μισός μισθός «πέταξε».

Στην τελική, γνωρίζουμε όλοι πόσο δύσκολο είναι, ειδικά με τέτοιες θερμοκρασίες να έχεις και αυτό το «αξεσουάρ» στο κεφάλι σου.

Είναι όμως εποχή δύσκολη.

Είναι εποχή που πρέπει όλοι να προσαρμοστούμε καλώς η κακώς με τα νέα δεδομένα. Ο τριψήφιος αριθμός κρουσμάτων που καταγράφεται τις τελευταίες μέρεςστα Χανιά το μαρτυρά άλλωστε.

Και κάπως έτσι… το lockdown παρατείνεται γιατί δυστυχώς, δεν είναι μόνο οι δύο αυτοί ελεγκτές που δεν τηρούν τα μέτρα, μην τους στοχοποιούμε κιόλας.

Είναι άλλοι τόσοι που αψηφούν τον κίνδυνο. Ρωτήστε κι εμάς… Ξέρουμε πόσο επικίνδυνος είναι ο ιός από πρώτο χέρι.

Χωρίς να θέλουμε να τρομάξουμε.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook