Χανιά | Το ΤΕΕ Τμήμα Δυτικής Κρήτης για τα έργα αξιοποίησης του Υδατικού Δυναμικού του Ταυρωνίτη

χανιά-το-τεε-τμήμα-δυτικής-κρήτης-για-935445

Ως ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για τον νόμο μας σε ότι αφορά την διαχείριση και αξιοποίηση του υδάτινου δυναμικού της περιοχής των δήμων Πλατανιά και Κισάμου, χαρακτηρίζει την  πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με την οποία θεωρείται πλέον το έργο με τίτλο «Έργα αξιοποίησης του Υδατικού Δυναμικού του Ταυρωνίτη Ποταμού Π.Ε. Χανίων Κρήτης» ως έργο «Εθνικού Επιπέδου, Ειδικό και Σημαντικό» , το ΤΕΕ τμήμα Δυτικής Κρήτης.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα παρακάτω:

Η πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με την οποία χαρακτηρίζει το έργο με τίτλο «Έργα αξιοποίησης του Υδατικού Δυναμικού του Ταυρωνίτη Ποταμού Π.Ε. Χανίων Κρήτης» ως έργο «Εθνικού Επιπέδου, Ειδικό και Σημαντικό»  αποτελεί ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για τον νόμο μας σε ότι αφορά την διαχείριση και αξιοποίηση του υδάτινου δυναμικού της περιοχής των δήμων Πλατανιά και Κισάμου.

Η ένταξή του στον προγραμματικό σχεδιασμό της Γενικής Γραμματείας Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών δικαιώνει μια πάγια θέση του Τμήματος μας και ανοίγει τον δρόμο για να υλοποιηθεί στο σύνολο του το «Σχέδιο Αξιοποίησης Υδατικού Δυναμικού Δυτικής Κρήτης» έτσι όπως το οραματίστηκε ο αείμνηστος Παύλος Παυλάκης, δίνοντας οριστική λύση σε διαχρονικά θέματα άρδευσης, ύδρευσης και αντιπλημμυρικής προστασίας του νομού.

Για την παραπάνω εξέλιξη θα πρέπει να εξάρουμε για την συμβολή του τον πρώην Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Απόστολο Βουλγαράκη, καθώς και τους Δήμους Πλατανιά και Κισάμου.

Το ΤΕΕ – ΤΔΚ θα παρακολουθεί την εξέλιξη της μελέτης σε συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια και τους 2 δήμους, προς την κατεύθυνση της ταχύτερης ολοκλήρωσής της και της εξασφάλισης χρηματοδότησης για την υλοποίηση του μεγάλου αναπτυξιακού έργου.»

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook