Χανιά | Το σκυλί περπάτησε αιμορραγώντας στο κτηνιατρείο – «Μέγιστη δυνατή ποινή» ζητάει για τον δράστη η Φιλοζωική

χανιά-το-σκυλί-περπάτησε-αιμορραγώντ-1116279

Στο Zarpa Radio 89,6 και τους Ευτυχία Πενταράκη και Γιώργο Κολομπάκη μίλησε το πρωί της Τρίτης ο βοηθός κτηνιάτρου, Γιώργος Σταματάκης, περιγράφοντας την εικόνα που αντίκρισε όταν στο ιατρείο όπου εργάζεται έφεραν τον σκύλο που κακοποιήθηκε βάναυσα το απόγευμα της Δευτέρας:

«Ήρθε αιμοραγώντας το σκυλί, είχε ακόμα τις αισθήσεις του, μπήκε περπατώντας μέσα, δεν ήταν σε τελείως χάλια κατάσταση. Αιμορραγούσε όμως πολύ και αμέσως έγινε χειρουργείο για να σταματήσουμε την αιμορραγία», είπε ο κ. Σταματάκης, για να προσθέσει ότι:

«Το σκυλάκι ξύπνησε κανονικά, επανήλθε γρήγορα, ήταν σε πολύ καλή κατάσταση μετά το χειρουργείο, πολύ φιλικό, πολύ ήρεμο, μας έκανε πολύ εντύπωση ότι ήταν τόσο καλή η συμπεριφορά του, ήταν πολύ χαρούμενο. Δεν ήταν πάνω από 2-3 χρονών», δήλωσε ο Χανιώτης κτηνίατρος.

Στη συνέχεια, τη σκυτάλη πήρε η πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, Νατάσα Μπομπολάκη, η οποία έπνεε τα μένεα εναντίον του δράστη, ο οποίος δεν έχει ακόμα συλληφθεί:

«Αναζητείται αυτός ο άνθρωπος ακόμα, αλλά σε σχέση με αυτό που λέγεται ότι θα παρέλθει το αυτόφωρο, εμείς θα κάνουμε αύριο παράσταση στην Εισαγγελία – και πιστεύουμε ότι θα παραδοθεί ο άνθρωπος αυτός όταν παρέλθει το αυτόφωρο γιατί όλοι τον ξέρουν – η τακτική δικάσιμος να είναι σε 5-10-20 μέρες, να εκδικαστεί άμεσα. Να του επιβληθεί η ανώτερη των ποινών. Ας είναι και μισός χρόνος, αλλά να είναι χωρίς αναστολή, να την εκτίσει», τόνισε η κα Μπομπολάκη.

Ακόμα, η πρόεδρος της Φιλοζωικής τόνισε ότι οι ποινές που επιβάλλονται σε τέτοιες περιπτώσεις δεν αποτελούν αποτρεπτικό παράγοντα και «έριξε» την ιδέα, ο δράστης να εκτίσει την όποια ποινή με κοινωφελή εργασία βοηθώντας… σκύλους:

«Αυτή η ατιμωρησία των χιλιάδων ανθρώπων που σε καθημερινή βάση σε όλη την Ελλάδα ακρωτηριάζουν, κρεμάνε, σκοτώνουν, δηλητηριάζουν κάθε είδους ζώα, τους επιτρέπει να μην φοβούνται. Η ποινή που υπάρχει δεν δρα παραδειγματικά. Εμείς λέμε να την εκτίσει και ας είναι και κοινωφελής εργασία, να πάει σε ένα κυνοκομείο να βοηθάει. »

Όσο για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το άτυχο σκυλί, τόνισε ότι είναι καλά:

«Είναι υπέροχο το ζώο, είναι καλά, αλλά δεν πρόκειται ποτέ να ξεπεράσει αυτό που έζησε. Όλη η Ελλάδα ζητάει να το υιοθετήσει. Θα κάνουμε τα πάντα να βρει την αγάπη, τη φροντίδα και την επιμέλεια σε μια οικογένεια.»

Η πρόεδρος της Φιλοζωικής Ομοσπονδίας επεσήμανε ακόμα ότι περιστατικά σαν κι αυτό, δημιουργούν εξαιρετικά κακή εικόνα για τα Χανιά, ενώ αποκάλυψε ότι ο άνθρωπος που έσωσε το σκυλί ήταν ξένος υπήκοος:

«Αυτό που γίνεται στα Χανιά είναι πολύ αρνητική εικόνα. Μερικοί κατηγορούν τους φιλόζωους γιατί τα λέμε και δεν κατηγορούν εκείνους που διαπράττουν το έγκλημα και είναι αιτία διασυρμού των Χανίων. Ο άνθρωπος που ξεκρέμασε τον σκύλο από εκεί που κρεμόταν πλημμυρισμένος στα αίματα και τον μετέφερε στο κτηνιατρείο ήταν Γερμανός υπήκοος. Είχε έρθει να βοηθήσει εθελοντικά τα αδέσποτα των Χανίων και μας λέει ότι δεν θα ξεπεράσει ποτέ στη ζωή του αυτό το σοκ. Οι αρχές που είναι;»

zarpanews.gr

15 thoughts on “Χανιά | Το σκυλί περπάτησε αιμορραγώντας στο κτηνιατρείο – «Μέγιστη δυνατή ποινή» ζητάει για τον δράστη η Φιλοζωική

  1. Ο εθελοντής φιλοζωος ήρθε από τη γερμανια να βοηθήσει αδέσποτα στα Χανιά και όλως τυχαίως έπεσε πάνω στην περιπτωση? Κάποιο λακο έχει η φάβα η δεν μας τα λένε όλα.

    1. Σε αντιθεση με εσας που δεν το εχετε κουνησει για κανεναν και για τιποτε απο το σπιτακι σας στην ουρα της Ευρωπης, υπαρχουν ενεργοι πολιτες που δεν βρισκουν φτηνιαρικες δικαιολογιες για να μην βοηθησουν όπου γνωρίζουν οτι υπάρχει ανάγκη, ειδικά όσον αφορά στα αδέσποτα καθώς είμαστε η μοναδική ευρωπαική χωρα που σερνεται σε τετοιο βουρκο. Αν γνωριζετε κατι αντιθετο με όσα έχουν γραφτεί τις τελευταίες ωρες σε πανελλαδικο επιπεδο, καλείστε να κανετε επωνυμη καταγγελία στην Αστυνομια κι οχι να εκτοξευετε προσβλητικες εικασιες μεσω του διαδικτυου.

      1. Αφού θελεις καταγγελία άκου προσεχτικά : Γερμανία η μοναδική χώρα στον πλανήτη που έχει νομιμοποιήσει την κτηνοβασία. Δηλαδή το νόμιμο δικαίωμα του ανθρώπου να πηδιέται από το ζώο και να πηδά ζώα. Να συνεχίσω ?
        Γερμανοί, ο λαός που έρχεται σήμερα στην Κρήτη και μας κουνάει το δάχτυλο από …πόνο στα σκυλιά που στην πατρίδα του τα πηδάει ….ανώδυνα πριν μερικές δεκαετίες ήταν πάλι στην Κρήτη και έκαιγε ζωντανούς τους παππούδες, τις γιαγιάδες μας και τα μωρά στις πάνες ? Να συνεχίσω ? Οι Γερμανοί που ….πονάνε τα σκυλιά έβαλαν 3 εκατομμύρια ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ όλων των ηλικιών σε ειδικά κτίρια τους είπαν να γδυθούν λέγοντας τους ότι θα κάνουν μπάνιο τους αμπάρωσαν μέσα ερμητικά και άνοιξαν δηλητηριώδη αέρια και τους Σκωτία σαν να ήταν ψύλλοι, Να συνεχίσω ? Οι Γερμανοί που πριν να βάλουν στους φούρνους να κάψουν και να λοιωσουν εκατομμύρια ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ τους αφορούσαν με τανάλιες τα σφραγισμένα δόντια για να ……κονομήσουν
        Άστο λοιπόν τα περί πολιτισμού και ανθρωπισμού. Εκμεταλευτηκαν ένα μικρό επεισόδιο ευνουχισμού από ένα άσχετο και ο έκαναν Νιαγάρα δυσφήμησης και βασίστηκαν σε αυτό στό σύνδρομο κατωτερότητας που για κάποιο ανεξήγητο λόγο έχουμε απέναντι σε ολους τους ξένους, την ώρα που σαν Έλληνες έπρεπε να έχουμε τους άλλους να νοιωθουν έτσι. Βάλαμε το λαιμό μας μοναχοί μας κάτω από την μπότα τους και τους παρακαλάμε να μας σφάξουν να αγιάσουμε. ΩΣ ΠΟΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ???? Ξεβρωμιστε το ραγιά από μέσα σας για να μπορέσετε να ξεβρωμισετε την Ελλάδα και από τους ξένους και από τους ντόπιους βρομιάρηδες. Στηρίξετε τον άνθρωπο σας, το συντοπίτη σας μωρέ, όχι τους φονιάδες των προγόνων σας. Σταματηστε το κατρακύλισμα ΤΩΡΑ

        1. Αυτό σε χάλασε, ότι το βρήκε Γερμανός?? στην τελική το θέμα δεν είναι οι Γερμανικές θηριωδίες που έγιναν στον Β’ΠΠ? Οι Γερμανοί είναι κακοί ενώ οι Άγγλοι ας πούμε ήταν και είναι φίλοι μας? μάλλον δεν διαβάζεις τα σωστά βιβλία ιστορίας, αλλά τέλος πάντων! Το θέμα είναι ότι δεν μπορεί ο κάθε ψυχαναγκαστικός να βγάζει το θυμό του στα ζώα, και να κάνει ότι έκανε! Αν δεν θες κατοικίδιο, ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΡΕΙΣ!!! Ο «συντοπίτης μας» είναι ψυχικά άρρωστος και χρειάζεται βοήθεια, αλλά μέχρι εκεί!! Μισείς τους Γερμανούς, και καλά κάνεις, αλλά όλα αυτά που γράφεις, δεν έχουν σχέσει με αυτό που έγινε.

    2. Μαρια ,και τον ανωμαλο γυμναστη που κακοποιησε τα 156 κοπέλια στο Ρεθυμνο,αυτον ντε τον αμετανοητο,της «καλης κοινωνιας» τον «υπερανω πασης υποψιας’,Αλβανικη οικογενεια τον εδωσε οταν ειδε στο εσωρουχο του κοπελιου αιμα…Αν με εννοεις…

      1. Δεν είδα διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες οταν ο νεκρόφιλος φωτιάς της Αμερικανας επιστήμονα τη σκότωσε και τη βίασε. Βέβαια ξέχασα, αυτό δεν την ντρόπιασε την Κρήτη, απλώς την προσδιόρισε και την διαφήμισε για τα ….γράμματα και τις ….τέχνες !! Για αυτό θέλετε φτύσιμο που τώρα δήθεν μου γίνατε …..Ευρωπαίοι ….ζωόφιλοι μπάς και έρθει κανένας Γερμανός να του χορέψετε, να τον σερβίρετε για το μπαξίσι σας

  2. Εχει 3 παιδια και περιμενει δυο διδυμα,ο κοσμος εχει αγριες διαθεσεις ,γιατι μαλλον βαρεθηκε πια τους Κεραμιανους και τους Χανιωτες βρωμους…
    Η φωτο του κυκλοοφρει παντου στο νετ απο το πρωι…
    Σαν σκυλας του 1990 ειναι!!!!
    Εγω θα αυτοκτονουσα…
    Καμια ανοχη για παραδειγματισμο ,φτανει πια με τους ψυχανωμαλους!!!

  3. Δύο ντροπές! Μια για αυτή την βάρβαρη πράξη η οποία έγινε κατά πάσα πιθανότητα απο ψυχασθενή και η άλλη ντροπή το ότι έγινε διαδήλωση έξω απο το σπίτι του χωρίς να σκεφτούν όλοι αυτοί τα τρία παιδάκια όπου δεν έφταιγαν σε τίποτα.
    Βάρβαρες πράξεις και οι δύο. Η μια απο ένα ψυχασθενή και οι άλλη απο ένα τσούρμο ανεγκέφαλων οι οποίοι ουσιαστικά ότι βία προξένησε ο θύτης στο σκυλάκι την ίδια βία αλλά ψυχολογική προξένησαν σε τρια μικρά παιδάκια. Πλανήτης Γη έτος 2020….

  4. Μπράβο σου Κωστή για την επέμβαση.
    Όσο για τον θρασύδειλο μπαραμπάκο που κρύβεται, ας κόψει τα δικά του η δικαιοσύνη και μετά θα δούμε πόσο αντράκι θα είναι ο αλήτης. Αν συμπεριφέρεται έτσι στα ζώα, αναρωτιέμαι πως θα συμεριφέρεται στα παιδιά του? Στην σύζυγό του? Στους γειτόνους του? κλπ κλπ. Ο τύπος έχει ψυχολογικά θέματα, είναι ξεκάθαρο

  5. Ένας άνθρωπος που είναι ικανός να κάνει τέτοια αποτρόπαια πράξη σε ένα ζώο, είναι ικανός να ασκήσει βία και σε έναν συνάνθρωπό του. Άραγε τι μπορεί να βιώνει η γυναίκα του και τα παιδιά του; Θα το ελέγξει αυτό κάποια υπηρεσία; ΖΑΡΠΑ, άφησε το θέμα αυτό στην πρώτη σελίδα, μη ξεχαστεί σε λίγες μέρες!

  6. Δεν ντρέπεστε ρε βρωμοι ? Πέσατε πάνω στον άνθρωπο και το παίζεται φιλόζωοι και μετά πάτε και γίνεστε στουπί στο μεθύσι και οδηγάτε και σκοτώνετε οποίο από κακή τύχη βρεθεί στο δρόμο ! Εσείς δεν είστε που σκοτώνει αδερφός και ξάδερφος ο ένας το άλλο για μια πατιά γης η για ένα γραμμάριο μαριχουάνα και τώρα πάτε να γκαρίζετε στου ανθρώπου το σπίτι χωρίς να σκεφτείτε τα κοπέλια του ?
    Ήθελε να ευνουχίσει το σκύλο και με τόσα κοπέλια δεν είχε τα λεφτά να το πάει σε κτηνίατρο και προσπάθησε να το κάνει μόνος του κάνοντας ότι είχε ακούσει και τάξανε θάλασσα, τι θα πρέπει να γίνει λοιπόν, να τον κρεμάσουμε ? Εγώ θαλερά όλοι αυτές οι ….φιλοζωικές οργανώσεις γιατί δεν έχουν προγράμματα δωρεάν ευνουχισμού ζώων αφού τους καίει το θέμα ??? Και τρέχετε τώρα εσείς και μόλις τελειώσετε τις διαμαρτυρίες έξω από το σπίτι του παίρνετε το αγροτικό, τον προβολέα και την καραμπίνα και πάτε για λαγούς λαθραία το βράδυ η για γριγρι στο φαράγγι χωρίς κανένα πρόβλημα. Η μήπως σταματήσατε ποτέ τους πατεράδες και τους παππούδες σας οταν πηγαίνανε και σπρώχνανε τα γέρικα γαιδορομουλαρα στους γκρεμούς ζωντανά για να μην τα ταΐζουνε.? .

  7. Εγώ το σκυλί το είδα στο βίντεο μετά από 20+ώρες και φαινόταν μια χαρά, περπατούσε συνέχεια, κουνούσε την ουρά χαρούμενο και το πλαστικό χωνί δεν λέει ούτε φανερώνει τίποτα., εξάλου και ο κτηνίατρος το είπε το σκυλί είναι μια χαρά, Αυτή η γριά μπεμπέκα ξευτιλίζει τα Χανιά και οι υστερικές κραυγές εξαιτιας στέρησης αντρικής συντροφιάς και πέρασμα μπογιάς που λέγανε οι παλιοί μόνο το σύνδρομο αντρικής στέρησης δείχνει σε βαθμό γελειωποιησης. Τι να κάνουμε γιαγιάκα, πέρασε η μπογιά σου, άντε άναψε κάνα κερί σε καμία εκλησσούλα (βέβαια αμφιβάλω αν ακόμα και η Παναγία της Τήνου μπορέσει να σε βοηθείσει λόγω προωθημένης κατάστασης γήρατος) κάνε μερικές μετάνοιες έστω και όρθια γιατί μάλλον με τα αρθριτικά δεν μπορείς να γονατίσεις, ξόδεψε κανα ευρώπουλο σε κανένα πλαστικό χειρούργο, ποτέ δεν ξέρεις ποτέ μπορεί να γίνει κάνα θαύμα να βρεις και σύ τη χαρά σου και την ευτυχία σου να βρουνε και οι άνθρωποι την ηρεμία τους, όχι πως σε υπολογίζουνε αλλά βαρεθήκανε τα υστερικά σου βρε γιαγιακα κάθε τόσο. Άντε και καλή τύχη στην αναζήτησή σου για το συντριβάνι της …..νεότητας.

  8. Μα το θεό δεν πάτε καλά. Ακόμα και τώρα υποστηρίζετε τον ανώμαλο και να κράζετε τους φιλόζωους.
    Εσείς μας κάνετε ρεζίλι στο εξωτερικό και μετά θέλετε και τουρισμό. Αφού είστε τριτοκοσμικοί τι θέλετε τους πολιτισμένους ανθρώπους. Κατηγοράτε τους Γερμανούς για κτηνοβασία όταν οι βοσκοί σας πηγαίνουν με τις κατσίκες ….. Έλεος

    1. Στην Ελληνίδα τουρίστρια , αν σε φτύσανε οι Κρητικοί δεν σημαίνει ότι πάνε με κατσίκες, σημαίνει ότι συστηματικά αποφεύγεις να κοιτάξεις καθρέπτη, αν εχεις κάποιο στοιχείο σαν φιλόζωη σε παρακαλώ εγώ που δεν είμαι φιλόζωος να πας να κανείς καταγγελία, αν όχι σταματά το δηλητήριο για τους Κρητικούς κάνε κάνα τάμα, προσευχήσου και πήγαινε βόρεια Ελλάδα, ισως εκεί να γίνει κάποιο θαύμα.
      Λες κατηγορούμε τους Γερμανούς για κτηνοβασία γιατί επειδή εχεις πέσει με τα μούτρα να βρεις άντρα και δεν ενημερώνεσαι ………..κούκλα ….τουρίστρια, σε προκαλώ λοιπόν να κανείς Google περί Γερμανών και κτηνοβασίας για να διαβάσεις και να μάθεις ότι είναι Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΤΗΝΟΒΑΣΙΑ, σΕ όλες τις υπόλοιπες χώρες πας φυλακή από 5 χρόνια και πάνω.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook