Χανιά | Το Εργατικό Κέντρο και το Λιμενικό Ταμείο επισκέφθηκε ο Γιώργος Σταθάκης

χανιά-το-εργατικό-κέντρο-και-το-λιμενι-1684189

Η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 880 ευρώ, η θεσμοθέτηση της ετήσιας τιμαριθμικής αναπροσαρμογής στο ύψος του πληθωρισμού του προηγούμενου έτους, η αύξηση των μισθών κατά 10% στον δημόσιο τομέα και το ξεπάγωμα των τριετών στον ιδιωτικό, η κατοχύρωση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και η κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών ρυθμίσεων της ΝΔ (νόμος Χατζηδάκη, ρυθμίσεις για τις ΣΣΕ), βρίσκονται στον πυρήνα του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τόνισε ο υπεύθυνος για το πρόγραμμα και υποψήφιος βουλευτής Χανίων Γιώργος Σταθάκης, κατά την επίσκεψή του στο Εργατικό Κέντρο Χανίων.

Μαζί με τη στήριξη της δημόσιας υγείας και παιδείας και την κοινωνική πολιτική, αποτελούν τους πυλώνες συνοχής της κοινωνίας και άμβλυνσης των ανισοτήτων, βασικούς στόχους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ο κ. Σταθάκης επισκέφτηκε και το Λιμενικό Ταμείο Ν. Χανίων κι ενημερώθηκε από τον Πρόεδρό του κ. Δημήτρη Βιριράκη.

Διαπίστωσε, ότι το έργο του Λιμενικού Ταμείου έχει περιοριστεί σημαντικά, ουσιαστικά μόνο στην ανάθεση μελετών, όπως και οι χρηματοδοτήσεις. Ενδεικτικό παράδειγμα συνιστά το λιμενικό καταφύγιο του Γαλατά, το οποίο επίσης επισκέφτηκε ο πρώην Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, έργο που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με εκκρεμή την τέταρτη φάση του, αφού η ΝΔ δεν τη χρηματοδότησε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook