Χανιά | Το 60% το σχολείων της πρωτοβάθμιας δεν μπορεί να παρέχει τηλεκπαίδευση – Τι λέει ο Τσαλαπάκης για τη λειτουργία των σχολείων

χανιά-το-60-το-σχολείων-της-πρωτοβάθμια-1272804

«Στα Χανιά το 60% των σχολικών μονάδων της πρωτοβάθμιας έχει δηλώσει αδυναμία να παρέχει εξ αποστάσεως εκπαίδευση, ανέφερε Zarpa Radio 89.6 και τον Δημήτρη Παππά ο πρόεδρος του ΣΕΠΕ Αντώνης Τσαλαπάκης, το πρωί της Δευτέρας, αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων λόγω της κακοκαιρίας που σαρώνει τη χώρα.

Στα Χανιά οι σχολικές μονάδες παραμένουν κλειστές για την Δευτέρα και την Τρίτη. Σύμφωνα με τον κύριο Τσαλαπάκη, αρκετά Δημοτικά και Νηπιαγωγεία είναι εκείνα που έχουν παρουσιάσει αδυναμία διεξαγωγής της διδασκαλίας με τηλεκπαίδευση.

Οι σύλλογοι διδασκόντων εξέτασαν αν το σχολείο μπορεί να παρέχει τηλεκπαίδευση, αν οι μαθητές διαθέτουν τον τεχνολογικό εξοπλισμό ή το που θα αφήσουν τα παιδιά τους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΕΠΕ.

Σχολιάζοντας την απόφαση του Υπουργείου για όσα σχολεία παραμείνουν κλειστά να προχωρήσουν σε εξ’ αποστάσεως διδασκαλία, ανέφερε  «Η υπουργός χρησιμοποίησε το πείραμα της Φλώρινας και προσπάθησε να δείξει ότι σε άλλα μέρη της Ελλάδας αυτό γίνεται αρκετό καιρό τώρα, κάτι το οποίο δεν συμβαδίζει με τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων εδώ.»

Ο Χανιώτης εκπαιδευτικός αναφέρθηκε και στα τα δύο βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν μαθητές και εκπαιδευτικοί τα οποία είναι ότι η πλατφόρμα του υπουργείου δεν υποστηρίζεται από όλες τις συσκευές, καθώς κινητά παλαιότερης τεχνολογίας για παράδειγμα, δεν μπορούν να έχουν πλήρη πρόσβαση.

Επίσης, σε ότι αφορά τους εκπαιδευτικούς, ανέφερε ότι οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί δεν μπορούν να διαθέτουν δικό τους εξοπλισμό, ώστε να τον χρησιμοποιήσουν για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Σχετικά με το αν θα συνεχιστεί η τηλεκπαίδευση και τις επόμενες ημέρες εφόσον χρειαστεί, ο κύριος Τσαλαπάκης είπε πως όσα σχολεία μπορούν να παρέχουν εξ αποστάσεως εκπαίδευση θα το κάνουν.

Στην ερώτηση γιατί δεν συμφώνησαν όλοι οι εκπαιδευτικοί στο να μη γίνουν μαθήματα εφόσον υπάρχουν τόσο σοβαρά προβλήματα με την τηλεκπαίδευση, ο πρόεδρος του ΣΕΠΕ απάντησε χαρακτηριστικά «Έχει να κάνει με το εκπαιδευτικό δυναμικό αλλά και τον τεχνολογικό εξοπλισμό που διαθέτει η κάθε σχολική μονάδα.»

Τέλος, σε ότι αφορά τις σχολικές μονάδες που λειτουργούν με τηλεκπαίδευση ανέφερε ότι ήδη έχουν αρχίσει τα προβλήματα σε αρκετά σχολεία.

«Εμείς από τις σχολικές μονάδες θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, εφόσον το σχολείο μπορεί να υποστηρίξει τεχνολογικά την τηλεκπαίδευση», κατέληξε.

zarpanews.gr

3 thoughts on “Χανιά | Το 60% το σχολείων της πρωτοβάθμιας δεν μπορεί να παρέχει τηλεκπαίδευση – Τι λέει ο Τσαλαπάκης για τη λειτουργία των σχολείων

  1. Ναι ναι ,βλεπεις οτι απο την αρχη του χρονου πανε μπαλα τα σχολεια με τα τοσα μετρα που πήρε η νομικός ,αυτες τις δυο μερες θα σταματησει η παιδαγωγικη διαδικασια και θα σταξει η ουρα του γαϊδάρου!!!χα χα χα
    Οι γονεις μεσα στην αγνοια τους μπορει να νομιζουν οτι ολα πανε καλα,μα…
    Παμε γερα!!!

  2. 200,000 ανεργοι εκπαιδευτικοι παίζουν μπουνιές κ πληρώνουν 5χιλιαρα στους πίνακες αναπληρωτων για μισό μόριο στα ονλαιν βουλγαρικα προφισιενσι κ μεταπτυχιακά του κω%^ου. Οποιος δεν θέλει/δεν μπορεί ας τον σουτάρουνε να τελειώνουμε. ΔΕΝ είναι εντατικολόγος να τον ψάχνουμε ο κάθε κατακαημενος δασκαλος ή καθηγητής που θελει να κοπριζει. Ετσι κ αλλιως ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ πληρωνουμε ακριβως γιατι στο σχολείο ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ.

  3. κ. Τσαλαπακη, α δεν εχεις λογαριασμό instagram θα χεις στο facebook! Λοιπόν σε παρακαλώ ασε τις ψευτιές και τσι μ@#$%^& για τον τεχνολογικό εξοπλισμό! Ευκαιρία βρήκανε οι αντιρρησίες ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕΝΑ να αράξουνε χειμωνιάτικο στα σπίτια τους, αν και σε να σε κόβω ‘του καφενέ’! Η Κεραμέως φταίει που σ’έχει ακόμα στη δούλεψη της. Έχεις κινητό και με το κινητό γίνεται μάθημα, αν όχι, έχεις ταμπλετ, αν όχι έχεις φορητό, με την κάμερα του, να καμαρωνεσαι στο fb, και εάν έχεις οικoγενεια θα χουνε τα κοπέλια σου από πέρυσι τον εξοπλισμό! Την σήμερον ημέρα δεν υπάρχει σπίτι χωρίς ιντερνέτ, ακόμα και του αλλοδαπού εργάτη, γιατί θέλει τα κοπέλια του να κάνουνε μια καλλίτερη δουλειά απ’αυτον παρα να μαζεύουνε τις ελιές σου και να χτίζουνε τον πετροτοιχο σου. Έτσι που τα’χουνε κάνει οι παροχοι Cosmote, Wind και Vodafone είμαστε με την πλάτη στο τοίχο και βάζουμε θέλουμε δεν θέλουμε ευζωνική σύνδεση! Λοιπόν τα ψέματα σ ‘αυτούς στο ΣΕΠΕ που σε ψήφισαν. Κάνε τη δουλειά σου μα είναι τόσοι άνεργοι δάσκαλοι που θέλουνε να δουλέψουνε και ενώ έχουν περάσει τον ΑΣΕΠ περιμένουνε να γίνει η αξιολόγηση μιας και ξεσκαρτισει το πεδίο!
    Α! Και κάτι άλλο, την άλλη φορά σαν εκπρόσωπος εκπαιδευτικών κάνε καμμιά βόλτα στο μπαρμπέρη να σου παίξει και καμμιά ‘ξούρα’ για να βγεις και στη φωτογραφία πιο ευπρεπής! Για να σαι υπόδειγμα και στα κοπέλια μας, μη μου πεις οτι σ ‘έχει φάει η δουλειά και το συνδικαλιστικό μπουρου μπουρου και δεν μπορείς να παίξεις κάνα ξύρισμα και μας μοστραρεσε έτσι! Στο φινάλε εκπροσωπείς ένα σύλλογο διδασκάλων! Εγώ με τέτοια παρουσία και λεγόμενα σε κόβω για ‘του καφενείου’! Στο φινάλε ότι έκαμες πέρυσι στην 1η τάξη θα κάνεις και φέτος, αν όχι του χρόνου! Ε μα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook