Χανιά | Τίμησαν τον σπουδαίο Σπύρο Καστανάκη – Αποκαλυπτήρια της προτομής του στον Πλάτανο Κισσάμου | Photos

χανιά-τίμησαν-τον-σπουδαίο-σπύρο-καστ-1537048

Τη μνήμη ενός σπουδαίου Χανιώτη, του Σπύρου Καστανάκη, τίμησαν χθες οι χωριανοί του στον τόπο καταγωγή του, τον Πλάτανο Κισσάμου.

Η προτομή του, υποστράτηγου Υγειονομικού στήθηκε στην πλατεία του χωριού, και την Κυριακή έγιναν τα αποκαλυπτήριά της.

Στην εκδήλωση βρέθηκαν τα μέλη της οικογένειάς του φανερά συγκινημένοι, ενώ παρευρέθηκαν και απήυθυναν χαιρετισμό, ο Δήμαρχος Κισσάμου Γιώργος Μυλωνάκης, ο βουλευτής Χανίων Βασίλης Διγαλάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πλατάνου, Χρύσανθος Λουπασάκη και η πρόεδρος του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Πλατάνου, Μαίρη Μανουσάκη.

Πλήθος από τους συγχωριανούς του κι εκείνους που τον γνώρισαν και τον έζησαν από κοντά, βρέθηκαν στην τελετή των Αποκαλυπτηρίων και τίμησαν με αυτόν τον τρόπο τη μνήμη του.

Ο Σπύρος Καστανάκης γεννήθηκε στον Πλάτανο το 1931. Υπηρέτησε, ως διευθυντής και επιμελητής χειρουργικών κλινικών, ως υπεύθυνος του γραφείου εκπαίδευσης της Στρατιωτικής Ιατρικής Σχολής, ως διοικητής νοσοκομείου εκστρατείας στην Κύπρο, κατά την εισβολή του 1974, ως διευθυντής υγειονομικού και χειρούργος μεγάλων μονάδων και ως γενικός διευθυντής του 424 ΓΣΝΕ και του ΝΙΜΤΣ, από όπου και αποστρατεύτηκε το 1990 με το βαθμό του υποστράτηγου. Έφυγε από τη ζωή το 2012.

φωτογραφίες: Κώστας Λυκάκης

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook