Χανιά | Τι γίνεται με την πεταμένη καμινάδα από αμίαντο – Ποιο το πρόβλημα στην αποκομιδή της

χανιά-τι-γίνεται-με-την-πεταμένη-καμιν-1303758

Ένα αναπάντεχο πρόβλημα προέκυψε με την αποκομιδή της καμινάδας για την οποία κάτοικοι των Χανίων είχαν καταγγείλει πως ήταν από αμίαντο και παρέμενε πεταμένη στη διασταύρωση των οδών Δωδεκανήσου και Αθηνών, κοντά στα σχολεία της Κοραή (ΕΔΩ).

Και το πρόβλημα ονομάζεται… νομοθεσία, η οποία, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Πρασίνου του δήμου Χανίων, Μιχάλη Τσουπάκη, δεν επιτρέπει στα συνεργεία του δήμου ή της ΔΕΔΙΣΑ να πάρουν την καμινάδα.

Για την αποκομιδή επικίνδυνων υλικών όπως ο αμίαντος, ο νόμος απαιτεί ειδικό εξοπλισμό και πιστοποίηση που δεν διαθέτουν οι τοπικές υπηρεσίες, ανέφερε ο κ. Τσουπάκης. Γι’αυτό μάλιστα υπάρχουν ιδιωτικές εταιρίες που εξειδικεύονται σε αποκομιδή αμίαντου, είπε ο αντιδήμαρχος.

Ωστόσο, ο κ. Τσουπάκης αναγνώρισε ότι η καμινάδα δεν μπορεί να παραμείνει στο σημείο αυτό, καθώς, όπως αποτελεί κίνδυνο για όσους τη χειρίζονται, έτσι αποτελεί κίνδυνο και για τους περαστικούς. Δήλωσε ότι δεν κρύβεται πίσω από τη νομοθεσία, ζήτησε όμως λίγη υπομονή από τους κατοίκους, καθώς αυτή τη στιγμή αναζητείται σύννομος τρόπος για να γίνει η αποκομιδή.

Προς το παρόν πάντως η καμινάδα παραμένει εκεί που ήταν και πριν. Στο πεζοδρόμιο.

zarpanews.gr

One thought on “Χανιά | Τι γίνεται με την πεταμένη καμινάδα από αμίαντο – Ποιο το πρόβλημα στην αποκομιδή της

  1. Το κόστος για το πέταμα του αμιάντου ο πονηρός το μεταβίβασε στον δήμο. Ο αμίαντος που παίρνουν οι εταιρείες που πάει; Μήπως σε καμία χωματερή στο ακρωτήρι;;;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook