Χανιά | «Τετάρτες των Φιλολόγων»! Β΄ Κύκλος των διαλέξεων

χανιά-τετάρτες-των-φιλολόγων-β΄-κύκ-772059

Την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020 ώρα 21.00, στον 2ο όροφο του Πνευματικού Κέντρου Χανίων, αρχίζει ο Β΄ Κύκλος των διαλέξεων Τετάρτες των Φιλολόγων με εισηγητή τον φιλόλογο Ιωάννη Παναγιώτη Αμπελά, διδάκτορα Ε.Κ.Π.Α. στην Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία, καθηγητή στο Μουσικό Σχολείο Χανίων και θέμα:

«Ο άνθρωπος ως πολίτης του κόσμου· η πρόταση των Στωικών»

Στο πλαίσιο της εισήγησης θα εκφραστούν γενικότεροι αλλά και ειδικότεροι προβληματισμοί αναφορικά με τη στωική φιλοσοφία (Αρχαία, Μέση και Νεότερη Στοά) με αφορμή τη διδασκαλία των κειμένων-αποσπασμάτων της 6ης Θεματικής Ενότητας στον αποκαλούμενο Φάκελο Υλικού για τα Αρχαία Ελληνικά της Γ΄ Λυκείου (Προσανατολισμός Ανθρωπιστικών Σπουδών). Παράλληλα, θα γίνει σχολιασμός επιλεγμένων σημείων των συγκεκριμένων διδακτικών ενοτήτων και θα αναζητηθούν οι βέλτιστες ερμηνείες.

Οι Τετάρτες των Φιλολόγων διοργανώνονται από τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Νομού Χανίων, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Πνευματικό Κέντρο Χανίων. Πρόκειται για επιμορφωτικές συναντήσεις που απευθύνονται σε φιλολόγους, εκπαιδευτικούς και ευρύτερα φίλους του λόγου.

[Στο τέλος της συνάντησης θα κοπεί η βασιλόπιτα του Συνδέσμου]

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook