Χανιά | Τέλος οι διανυκτερεύσεις έξω από τους παιδικούς σταθμούς για μία θέση μέσω voucher – Τι λέει η αντιδήμαρχος

χανιά-τέλος-οι-διανυκτερεύσεις-έξω-απ-958550

Την αλλαγή στον τρόπο κατοχύρωσης θέσης στους παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς του ΔΟΚΟΙΠΠ μέσω voucher, ανακοίνωσε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Χανίων, Ελένη Ζερβουδάκη, μέσα από την ενημερωτική εκπομπή του SUPER FM 89.6 με τον Περικλή Κουκλάκη.

Η κ. Ζερβουδάκη, με αφορμή την έναρξη των αιτήσεων για εγγραφές και επανεγγραφές στους σταθμούς (δείτε εδώ), τόνισε ότι «φέτος για πρώτη φορά στον ΔΟΚΟΙΠΠ οι γονείς δε θα χρειαστεί να διανυκτερεύσουν και να αλλάξουν βάρδιες έξω από τους σταθμούς, για να κατοχυρώσουν μία θέση για τα παιδιά τους».

Ηλεκτρονικά -και μόνο- όλη η διαδικασία 

Οι δικαιούχοι του ευρωπαϊκού προγράμματος για δωρεάν φοίτηση των μικρών παιδιών σε παιδικούς και βρεφικούς-νηπιακούς σταθμούς μέσω voucher, τις προηγούμενες χρονιές έπρεπε να προλάβουν μία θέση στους σταθμούς που τους εξυπηρετούν. Αποτέλεσμα αυτού, τις παραμονές έναρξης εγγραφών, οι ουρές να στήνονται από βραδύς και γονείς, κηδεμόνες και συγγενείς να διανυκτερεύουν απ’ έξω και να αλλάζουν βάρδιες για να… κερδίσουν την πολυπόθητη θέση.

«Αυτό από φέτος σταματά» ξεκαθάρισε η αρμόδια αντιδήμαρχος, εξηγώντας παράλληλα πως όλη η διαδικασία θα γίνεται ηλεκτρονικά, με τους γονείς και κηδεμόνες να συμπληρώνουν στον ειδικό ιστότοπο τις αιτήσεις τους και με βάση την μοριοδότηση που θα ισχύει κατά περίπτωση, οι υπηρεσιακοί του Οργανισμού θα κάνουν την κατανομή.

«Οι γονείς παράλληλα με τα υπόλοιπα στοιχεία και δικαιολογητικά που θα παραπέμπουν, θα δηλώνουν και τους 2 σταθμούς της προτίμησής τους και με βάση την μοριοδότηση που θα προκύψει θα γίνεται απευθείας η τοποθέτηση σε μία από τις δύο επιλογές», εξήγησε η κ. Ζερβουδάκη για τη νέα διαδικασία.

Μόνο 700 θέσεις στους σταθμούς του ΔΟΚΟΙΠΠ – «Δεν καλύπτονται οι ανάγκες»

«Σίγουρα οι ανάγκες δεν καλύπτονται από τις υπάρχουσες θέσεις που προσφέρονται από τον Οργανισμό», παραδέχτηκε παράλληλα με τα υπόλοιπα η αντιδήμαρχος, αφού ετησίως μόλις 700 παιδιά φιλοξενούνται στις δημοτικές δομές.

«Σαφώς και λόγω έλλειψης σε κτιριακές εγκαταστάσεις δεν μπορούμε να στεγάσουμε περισσότερα παιδιά, ωστόσο έχουμε κάνει τις διαδικασίες και προχωρούν οι μελέτες για νέους σταθμούς» συμπλήρωσε η κ. Ζερβουδάκη, εκτιμώντας πως εντός της σχολικής χρονιάς του 2021-2022 θα έχουν δημιουργηυθεί ένας ίσως και δύο σταθμοί.

zarpanews.gr

One thought on “Χανιά | Τέλος οι διανυκτερεύσεις έξω από τους παιδικούς σταθμούς για μία θέση μέσω voucher – Τι λέει η αντιδήμαρχος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook