Χανιά | Τα ίδια Παντελάκη μου… – Κι άλλα πρόβατα κατέσχεσε η Αστυνομία στην Κίσσαμο | Photos

χανιά-τα-ίδια-παντελάκη-μου-κι-άλλα-1386753

Για τρίτη φορά μέσα σε μια εβδομάδα, η Αστυνομία στην Κίσσαμο κλήθηκε να επεμβεί για να… μαζέψει ανεπιτήρητα αιγοπρόβατα, τα οποία είχαν προκαλέσει ζημιές σε καλλιέργειες στην περιοχή των Φαλασάρνων.

Οι αστυνομικοί, το πρωί της Παρασκευής, δέχτηκαν καταγγελίες από κατοίκους της περιοχής ότι γύρω στα 50 ζώα έκαναν ξανά την εμφάνισή τους στην περιοχή, χωρίς να έχουν καμία επιτήρηση.

Αστυνομικοί του ΑΤ Κισσάμου μετέβησαν – για δεύτερη φορά μέσα σε δύο μέρες – στα Φαλάσαρνα εντόπισαν τα ζώα, τα τοποθέτησαν σε περιφραγμένο χώρο και στη συνέχεια, παρά την αρχική δυστοκία, μεταφέρθηκαν με οχήματα του Δήμου Κισσάμου… στο ΑΤ Κισσάμου. Τα ζώα δεν έφεραν ενώτια, κατασχέθηκαν και αναμενόταν να καταλήξουν στις αγροτικές φυλακές Αγυιάς, όπως και την προηγούμενη φορά.

Ο ιδιοκτήτης των ζώων δεν έγινε δυνατόν να ταυτοποιηθεί κι έτσι δεν υπήρξαν συλλήψεις.

Η κατάσταση αρχίζει να θυμίζει κακόγουστη φάρσα, με την αστυνομία κάθε τόσο να αναγκάζεται να… κυνηγάει τα πρόβατα, ενώ οι ιδιοκτήτες των ζώων δεν φαίνεται να δίνουν δεκάρα.

Υπενθυμίζεται ότι τα ζώα που κατάσχονται, μπορούν να επιστραφούν στον ιδιοκτήτη σε διάστημα 10 ημερών, με την πληρωμή του αντίστοιχου προστίμου. Έπειτα από την παρέλευση των 10 ημερών, ο ιδιοκτήτης τα χάνει οριστικά και μπορούν να πωληθούν σε πλειστηριασμό, ή να σφαγούν και να δοθούν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα, όπως είχε συμβεί στα τέλη του 2021 με αντίστοιχη περίπτωση στη Γαύδο.zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook