Χανιά | Σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια με τους προέδρους των ΤΟΕΒ για την υλοποίηση φωτοβολταϊκού πάρκου

χανιά-σύσκεψη-στην-αντιπεριφέρεια-με-1589296

Σύσκεψη με τους προέδρους των ΤΟΕΒ της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων με θέμα την υλοποίηση του φωτοβολταϊκού πάρκου της Ενεργειακής τους Κοινότητας πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022, στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας, υπό την παρουσία και τον συντονισμό του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων και αρμόδιου για θέματα ενέργειας Νίκου Καλογερή.

Η Ενεργειακή Κοινότητα «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΤΟΕΒ ΧΑΝΙΩΝ», που ιδρύεται στα πλαίσια του έργου Interact in Crete του προγράμματος ELENA, έχει σαν αρχικό στόχο την ωρίμανση και εγκατάσταση φ/β συστημάτων για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών των ΤΟΕΒ. Στην παρούσα φάση, οι μελέτες ωρίμανσης οδεύουν προς ολοκλήρωση και οριστική χωροθέτηση.

Κατά τη συνάντηση, οι 9 ΤΟΕΒ της ΠΕ Χανίων, που συμμετέχουν σε αυτή την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κρήτης συζήτησαν τα οφέλη και τις δυνατότητες που προσφέρει το έργο και προσδιορίστηκαν τα βήματα σχεδιασμού και υλοποίησης των έργων. Η επιλογή κατάλληλων χώρων αποτέλεσε το βασικό θέμα συζήτησης με τόσο τους προέδρους των ΤΟΕΒ όσο και τον Αντιπεριφερειάρχη να εκφράζουν την κοινή επιθυμία για την άμεση ολοκλήρωση και υλοποίηση των έργων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης τους ενημέρωσε μετά από συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη κ. Σταύρο Αρναουτάκη, ότι προετοιμάζεται συνολική πρόταση για αναβάθμιση-εκσυγχρονισμό του πρωτογενή τομέα της Κρήτης, προκειμένου να γίνει ανταγωνιστικότερος και παράλληλα να λειτουργεί φιλικότερα προς το περιβάλλον, με την τελική πρόταση χρηματοδότησης να υποβάλλεται προς το Ταμείο Ανάκαμψης.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook