Χανιά | Συνεδριάζει την Παρασκευή το Δημοτικό Συμβούλιο για τον Λόφο Καστέλι

χανιά-συνεδριάζει-την-παρασκευή-το-δη-1106711

Με μόλις ένα θέμα στην ημερήσια διάταξη – αλλά τι θέμα – θα συνεδριάσει την Παρασκευή μέσω τηλεδιάσκεψης το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων.

Το θέμα έχει τίτλο «Χρήσεις γης στην παλιά πόλη Χανίων», με εισηγητή τον αντιδήμαρχο Πολεοδομίας, Νίκο Χαζιράκη.

To ενδιαφέρον έγκειται στο ότι αυτό αφορά τις χρήσεις γης, μεταξύ άλλων, και στον Λόφο Καστέλι. Η εισήγηση, όπως άλλωστε έχει αποφασιστεί από την Επιτροπή Παρακολούθησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, θα αναφέρει ότι στον Λόφο Καστέλι η χρήση γης θα πρέπει να είναι για «κοινωφελείς λειτουργίες», πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα μπορεί να προχωρήσει η επένδυση της Belvedere με το ξενοδοχείο στην περιοχή, καθώς οι κοινωφελείς λειτουργίες δεν επιτρέπουν τη δημιουργία μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων.

Αυτό βέβαια, υπό την αίρεση ότι η εισήγηση θα υπερψηφιστεί στο συμβούλιο.

Θα συζητηθούν οι χρήσεις γης και σε άλλα σημεία, ήσσονος σημασίας όμως σε σχέση με τον Λόφο Καστέλι.

Η πρόσκληση αναφέρει:

«Καλείστε να συμμετάσχετε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 20 Αυγούστου 2021, ημέρα Παρασκευή και ώρα 15:30, η οποία θα διεξαχθεί με τηλεδιάσκεψη μέσω της πλατφόρμας epresence.gov.gr, σύμφωνα με την από 11-3-2020 ΠΝΠ (ΦΕΚ Α’ 55/11-3-2020), στο πλαίσιο της λήψης μέτρων αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης φαίνονται στο παρακάτω συνημμένο κείμενο.

Οι Πρόεδροι των κοινοτήτων θα συμμετέχουν στο Δ.Σ. για τα θέματα τα οποία αναφέρονται στην ημερήσια διάταξη και αφορούν την κοινότητά τους.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Ευτύχης Δαμιανάκης

ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ 20/8/2021

(Άρθρο 67, Ν. 3852/10)

1. Χρήσεις γης στην παλιά πόλη Χανίων {Χαζιράκης}»

zarpanews.gr

8 thoughts on “Χανιά | Συνεδριάζει την Παρασκευή το Δημοτικό Συμβούλιο για τον Λόφο Καστέλι

  1. ΑΛΛΑ θα έπρεπε όλα αυτά να είχαν αποφασιστεί ΠΡΙΝ γίνει η διαδικασία με την οποία κατακυρώθηκε το εν λόγω κτίριο στη BELVEDERE ή σε οποιονδήποτε τρίτο. Η εκ των υστέρων ανατροπή των καταστάσεων, με τόσο σοβαρές συνέπεις σε βάρος του συγκεκριμένου επενδυτή, δεν είναι νόμιμη ούτε συνταγματική. Πόσο μάλλον όταν αυτή η ανατροπή γίνεται μετά από ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτή η παράμετρος θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη, αν θέλουμε να αποκαλούμαστε κράτος δικαίου.

    1. Το κτίριο ανήκει στο πολυτεχνείο και συγκεκριμένα στο κράτος το κάνει ότι θέλει για πχ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ πρέπει το κτίριο να ξεβρωμισει άμεσα από τα ναρκωτικά τους μπαχαλακιδες τους αναρχικούς τα πρεζάκια…. Το κτίριο θα γίνει ξενοδοχείο

    2. Σε ένα κράτος δικαίου όπως ισχυρίζεσαι δε θα μπορουσε να παραχωρηθει ένα κτίριο που δώθηκε δωρεάν στο Πολυτεχνείο με αποκλειστική χρήση για εκπαιδευτικούς σκοπους, σε μια εταιρεία ώστε να το κάνει ξενοδοχείο. Επίσης σε ένα κράτος δικαίου δε θα πρεπει να αλλάξουν νόμοι και διατάξεις ώστε να ανοίξει παραθυρακι και να γίνει ξενοδοχείο. Γιατί δίκαιε συμπολίτη μου, με τις υπάρχουσες συνθήκες κ διατάξεις ΔΕΝ μπορεί να γίνει ξενοδοχείο, γι αυτό φυσικά δεν έχουν προχωρησει και οι εργασίες. Άρα η εταιρεία ήξερε σε τι συνθήκες έμπαινε αλλά κάποιος πρωην πρυτανης και νυν πολιτικο λαμόγιο θα τους έπεισε ότι θα τα κανονίσει και η επένδυση θα προχωρησει.
      Επίσης σε ένα κράτος δικαίου σίγουρα δε θα δινόταν άδεια να σκάψει και να κάνει εργασίες σε ένα υπέδαφος γεμάτο αρχαία. Αυτά μόνο στην Ελλάδα. Όλα για το χρήμα, τη μίζα και την διαφθορά.
      Αλλα εδώ, ολόκληρη Ακρόπολη τσιμεντωσαν και κάποιοι ακόμα τους χειροκροτουν. Σε ένα λοφισκο θα κωλώσουν

  2. Πρέπει να γίνει ξενοδοχείο άμεσα δεν είναι το κτίριο αυτό στέκι ναρκωτικων αναρχικών μπαχαλακιδων και πρεζακιων το κτίριο πρέπει να ξεβρωμισει άμεσα.. Το κτίριο ανήκει στο πολυτεχνείο το κάνει ότι θέλει

  3. Συμφωνώ με τον πρώτο, ότι το Πολυτεχνείο Κρήτης θα έπρεπε αφού θεωρείται ότι λειτουργεί ως δημόσιο ίδρυμα στην υπηρεσία του χανιώτικου λαού να είχε ρωτήσει τον χανιώτικο λαό προτού αναλάβει χρέη real estate. Για τον δεύτερο, ότι και να πω είναι λίγο. Εκτός τόπου και χρόνου. (κάτι μεταξύ Ν.Δ. και Ελληνικής Λύσης). Δηλαδή και μπουρδέλο να ήθελε να το κάνει, μπορούσε να το κάνει αφού είναι δικό του. Για τα περί ναρκωτικών και μπαχαλάκηδων σου λέω ότι εκτός του ότι δεν είναι αληθές, ότι και στον περίβολο των εκκλησιών θα τα βρεις.

    1. Λες ασυναρτησίες το κτίριο τώρα είναι πρέπει να ξεβρωμισει αμεσα από το στέκι ναρκωτικων αναρχικών μπαχαλακιδων και πρεζακιων το κτίριο ανήκει στο πολυτεχνείο και το κάνει ότι θέλει για πχ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ… Θα λαμβάνει ενοικίο κάθε μήνα τώρα που θα γίνει το ξενοδοχείο

  4. Κράτος δικαίου;Πώς είναι δυνατόν να είναι έτσι,από την στιγμή που 1ον:όλοι οι πρωθυπουργοί του είναι…χ@σμένοι πατόκορφα,και 2ον:είναι το πιό χρεωμένο στον κόσμο;
    Γιά να μη πούμε και σε ποιά θέση βρίσκεται όσον αφορά την διαφθορά…

  5. Εκεί στο Δήμο άραγε έχουν σκεφτεί ότι η μισθώτρια εταιρεία έχει υπογράψει μία σύμβαση με το Πολυτεχνείο και έχει καταβάλει διάφορα έξοδα για αυτή τη μίσθωση (εγγυητικές επιστολές, προκαταβολή μισθωμάτων, έξοδα δικηγόρων και μηχανικών κλπ); Δηλαδή θα λάβει μία ωραία απόφαση ο Δήμος και η εταιρεία αυτή έτσι απλά θα χάσει τα χρήματά της; Να είμαστε βέβαιοι ότι η μισθώτρια εταιρεια θα κινηθεί νομικά κατά του Πολυτεχνείου και θα ζητήσει να αποζημιωθεί. Σε αυτή την περίπτωση, ο Δήμος θα αναλάβει να καλύψει τα «σπασμένα» του Πολυτεχνείου; Μη μου πείτε την απάντηση, τη γνωρίζω από τώρα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook