Χανιά | Συνεχίζονται με τον Ρόδη Λοχαΐτη και προβληματισμούς για την ιστορία οι «Τετάρτες των Φιλολόγων»

χανιά-συνεχίζονται-με-τον-ρόδη-λοχαΐτ-762608

Με εισηγητή τον Ρόδη Λοχαϊτη, υπ. διδάκτορα της Σύγχρονης Ιστορίας, συνεχίζονται οι Τετάρτες των Φιλολόγων, την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019, ώρα 9.00 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

Με θέμα, «Ιστορία Προσανατολισμού – Ιστορία Προβληματισμού;», ο εισηγητής βασίζει το θέμα του στο εξής σκεπτικό: Η Γ΄ Λυκείου «ορφάνεψε»; από το μάθημα της Ιστορίας. Πλέον, μόνο οι μαθητές του προσανατολισμού των Ανθρωπιστικών σπουδών διδάσκονται νεότερη και σύγχρονη Ιστορία. Τι διδάσκονται όμως στην πραγματικότητα; Έχουμε τη δυνατότητα στην Ιστορία κατεύθυνσης να αποδράσουμε από τα στενά όρια που θέτουν οι εξετάσεις; Μπορούμε να προχωρήσουμε, να πάμε με τους μαθητές μας, λίγο πιο πέρα;

Η εισήγηση δε θα στηριχτεί σε γραπτό κείμενο. Ο ομιλητής, προτείνοντας δύο δικά του σενάρια – παραδείγματα, ελπίζει σε μία συζήτηση προβληματισμού, όχι μόνο για την Ιστορία προσανατολισμού, αλλά, κυρίως, για το μάθημα της Ιστορίας γενικά.

Οι Τετάρτες των Φιλολόγων διοργανώνονται από το Σύνδεσμο Φιλολόγων Χανίων, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook