Εκρήξεις σε παιδικό σταθμό του Δήμου Χανίων – Εκκενώθηκε το κτίριο | Photos+Video

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Πέμπτης στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων, για φωτιά που σημειώθηκε σε παιδικό σταθμό στα Νεροκούρου.

Το περιστατικό συνέβη στις 09:40 το πρωί, στους συστεγαζόμενους παιδικούς σταθμούς “Λιλιπούπολη” και Ελ. Βενιζέλου όταν σύμφωνα με μαρτυρίες σημειώθηκαν διαδοχικές εκρήξεις.

Οι εκρήξεις αποδίδονται σε βραχυκύκλωμα στον πίνακα. Ευτυχώς στο σημείο βρισκόταν ο τεχνικός προϊστάμενος ο οποίος ενέργησε άμεσα χρησιμοποιώντας τα μέσα πυρόσβεσης της δομής. Στο σημείο έσπευσαν άμεσα 5 άνδρες με 2 πυροσβεστικά οχήματα.

Τα παιδιά απομακρύνθηκαν με ασφάλεια με τη συνοδεία των παιδαγωγών και βρίσκονται σε ασφαλή και ζεστό χώρο πλησίον του κτηρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr, εκδηλώθηκαν εκρήξεις στον ηλεκτρολογικό πίνακα του σχολείου, ενώ προκλήθηκαν υλικές ζημιές.

Στο σημείο βρέθηκε και η πρόεδρος του ΔΟΚΟΙΠΠ, Ελένη Ζερβουδάκη. Όπως ενημέρωσε, ο σταθμός θα επαναλειτουργήσει εφόσον βεβαιωθούν πως όλα είναι σε πλήρη αποκατάσταση.

Ευτυχώς, το προσωπικό του παιδικού σταθμού, σύμφωνα και με την προϊστάμενη της διεύθυνσης προσχολικής αγωγής του ΔΟΚΟΙΠΠ, κα Ειρήνη Τζιράκη, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια στην Πυροσβεστική και γνώριζαν τι πρέπει να κάνουν!

O μάγειρας του σταθμού, Γεράσιμος Μπικάκης, ανέφερε πως τα παιδιά απομακρύνθηκαν με ασφάλεια. “Τρανταζόταν το κτήριο από τις μικροεκρήξεις” ανέφερε. Σημειωτέον ότι στη δομή φιλοξενούνται 100 παιδιά.

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ