Χανιά | Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το μεταναστευτικό: “Ο ρατσισμός και ο φασισμός διαιρεί τους ανθρώπους από τα κάτω και κάνει τους φτωχούς να μισούν τους φτωχότερους” | Video

χανιά-συγκέντρωση-διαμαρτυρίας-για-τ-2126847

Συγκέντρωση στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στα Χανιά με τους παρευρισκόμενους να διαμαρτύρονται για τον τρόπο που η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το μεταναστευτικό θέμα με αφορμή τους μετανάστες που έχουν φτάσει τις τελευταίες ημέρες στο νησί.

Στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας συμμετείχε πλήθος κόσμου και πολλοί φορείς των Χανίων.

Η Ζωή Γεωργούλα μέλος της νομαρχιακής επιτροπής της  Νέας Αριστεράς, μιλώντας στο zarpanews.gr  για τον σκοπό της συγκέντρωσης τονίζει: “Είμαστε εδώ ως άνθρωποι και ως πολίτες. Είμαστε εδώ για να αντιπαρατεθούμε στη δημιουργία κλειστής δομής στην Κρήτη και στη βούληση της κυβέρνησης να κάνει κουρελόχαρτο το διεθνές δίκαιο. Αυτή την στιγμή πρέπει να υπερασπιστούμε τα αυτονόητα ανθρώπινα δικαιώματα που είναι πρόσφυγες της φτώχιας και του πολέμου”.

Σε σχέση με την κυβέρνηση και την τοπική αυτοδιοίκηση, η ίδια δήλωσε:” Η κυβέρνηση αποσύρεται και η τοπική αυτοδιοίκηση σηκώνει ένα τεράστιο βάρος στις πλάτες της. Αυτές οι υποχρεώσεις δεν αναλογούν στην τοπική αυτοδιοίκηση. Πολιτική επιλογή είναι για μας η απόσυρση του υπουργείου μετανάστευσης και ασύλου. Οι πρόσφυγες θα έπρεπε να φιλοξενηθούν και να καταγραφούν και όχι να δημιουργηθεί από το υπουργείο ένα αίσθημα μη διαχειρήσιμηης κατάστασης.”

Ο Χρήστος Μπέλμπας πρόεδρος ΕΛΜΕ Χανίων είπε χαρακτηριστικά:” Σήμερα συγκεντρωνόμαστε ενάντια στον ρατσισμό. Οι άνθρωποι που έρχονται εδώ έρχονται κυνηγημένοι από τον τόπο τους είτε εξαιτίας εμφυλίων είτε εξαιτίας βομβαρδισμών, είτε πολέμων είτε δικτατοριών. Είναι άνθρωποι όπως και οι πρόγονοί μας στο παρελθόν που έρχονται κατατρεγμένοι.Η Ελλάδα είναι μια χώρα ανυπόφορη για να ζεις, είτε είσαι Έλληνας είτε είσαι μετανάστης ή πρόσφυγας. Είναι απαράδεκτη η στάση της κυβέρνησης να αρνείται το άσυλο σε ανθρώπους κατατρεγμένους”

Η Σιδερά Χαντάντ Μάρακα Μαρία από το Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών Χανίων τόνισε: “Η τροπολογία που πέρασε η κυβέρνηση είναι πλήρως αντισυνταγματική και αντιτίθεται στο Διεθνές Δίκαιο Μετανάστευσης. Ενισχύει και προωθεί αντιμεταναστευτικές και ρατσιστικές πολιτικές.

Ο ρατσισμός και ο φασισμός διαιρεί τους ανθρώπους από τα κάτω και κάνει τους φτωχούς να μισούν τους φτωχότερους. Νοητοί εχθροί οι πρόσφυγες για την κυβέρνηση, για να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη από το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Δείτε φωτογραφίες:

zarpanews.gr

One thought on “Χανιά | Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το μεταναστευτικό: “Ο ρατσισμός και ο φασισμός διαιρεί τους ανθρώπους από τα κάτω και κάνει τους φτωχούς να μισούν τους φτωχότερους” | Video

  1. Πολύ σωστά τα λένε. Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες έχουν προβλήματα που προκλήθηκαν από τους πολέμους και την διάλυση των χωρών τους. Σε πολλούς από αυτούς τους πολέμους η αμερικανική βάση της Σούδας μετέχει ενεργά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook