Χανιά | Στον αέρα οι ξενοδόχοι – Τι γίνεται με τις πληρωμές από τα τουριστικά γραφεία

χανιά-στον-αέρα-οι-ξενοδόχοι-τι-γίνε-987462

Ήταν στραβό το κλίμα, το ‘φαγε και ο γάϊδαρος.

Αυτή η παροιμία ταιριάζει γάντι  στην περίπτωση των ξενοδόχων της Κρήτης οι οποίοι ακόμα περιμένουν να πληρωθούν τόσο από το κράτος, όσο και από γραφεία του εξωτερικού.

Όσον αφορά τις υποχρεώσεις του κράτους απέναντί τους:

-δεν έχει γίνει ακόμη η τελική εκκαθάριση του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού 2019 – 2020 και ως εκ τούτου δεν έχει γίνει η πλήρης εξόφληση των ξενοδοχείων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα. Από το πρόγραμμα 2020 – 2021, πληρώθηκε ο Ιούλιος, αλλά όχι ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος.

-Οι πληρωμές για το πολυδιαφημισμένο πρόγραμμα “Τουρισμός για Όλους”, είναι μπλοκαρισμένες στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, χωρίς να υπάρχει πρόβλεψη σύντομης πληρωμής

-δεν έχουν πληρωθεί ακόμη τα ξενοδοχεία καραντίνας, αν και σε 15 μέρες λήγει η σύμβασή τους.

-δεν έχει καταβληθεί στα ξενοδοχεία που παρέμειναν κατ’ εξαίρεση ανοιχτά μετά την απαγόρευση λειτουργίας με απόφαση της κυβέρνησης τον Μάρτιο, η ειδική αποζημίωση που προβλέφθηκε στην σχετική νομοθετική ρύθμιση. Πρόκειται για 72 ξενοδοχεία που παρέμειναν ανοιχτά, ένα σε κάθε πρωτεύουσα νομού και μείζονα περιφερειακή ενότητα, αλλά και 268 ακόμη ξενοδοχεία που παρέμειναν ανοιχτά με απόφαση του υπουργού Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη.

Τo zarpanews.gr επικοινώνησε με τον ξενοδόχο από τα Χανιά, το ξενοδοχείο του οποίου έμεινε κατ’ εξαίρεση ανοιχτό την περίοδο του lockdown στην περιοχή της Νέας Χώρας και μας επιβεβαίωσε πως τόσο ο ίδιος όσο και οι συνάδελφοι του από τις υπόλοιπες ΠΕ της Κρήτης δεν έχουν ακόμα πληρωθεί. Το ίδιο ισχύει και για όλα τα ξενοδοχεία καραντίνας της Κρήτης που από τον Ιούλιο που ξεκίνησαν να δέχονται ασθενείς με covid-19 και θα μείνουν ανοιχτά μέχρι τέλος Οκτωβρίου. 

Το γεγονός επιβεβαίωσε στο zarpanews.gr και ο Μανώλης Γιαννούλης πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Χανίων, ο οποίος όμως προχώρησε ακόμα παραπέρα.

«Ακριβώς έτσι είναι, όλη η αγορά διψάει για ρευστότητα, όλοι θέλουν πληρωμές άμεσα.

Αυτό που θα έπρεπε να μας απασχολεί περισσότερο είναι ότι οι πληρωμές από κάποια γραφεία του εξωτερικού που έχουν αργήσει, γιατί εκεί οι τζίροι είναι μεγαλύτεροι από τα voucher που ούτως ή άλλως αργούν λίγο λόγω γραφειοκρατίας.

Έχει ξεκινήσει η διαδικασία προκειμένου να πληρωθούν όλοι αυτοί στα ξενοδοχεία καραντίνας και στα ξενοδοχεία μέσω voucher.

Οι τζίροι από τα γραφεία είναι μεγάλοι συγκριτικά με την αναδουλειά που υπήρξε« τόνισε ο Μανώλης Γιαννούλης ο οποίος στις εκλογές της ΠΟΞ με δύο ακόμη ξενοδόχους της Κρήτης διεκδικούν μία θέση στο νέο Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων.

Συγκεκριμένα την υποψηφιότητά τους έχουν θέσει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Χανίων Μανώλης Γιαννούλης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Ρεθύμνης Μανώλης Τσακαλάκης και ο Νίκος Χαλκιαδάκης, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Ηρακλείου.

zarpanews.gr – Ευτυχία Πενταράκη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook