Χανιά | Σε τροχιά υλοποίησης ο ποδηλατόδρομος από την Τζανακάκη έως την Χάληδων | Δείτε φωτογραφίες

χανιά-σε-τροχιά-υλοποίησης-ο-ποδηλατό-839581

Την έγκριση του τρόπου δημοπράτησης και υποβολής πρότασης χρηματοδότησης του έργου με τίτλο «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΚΑΙ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΥ ΣΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΣΤΡ. ΤΖΑΝΑΚΑΚΗ, ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗ ΓΙΑΝΝΑΡΗ, ΣΚΑΛΙΔΗ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ» θα κληθεί να δώσει το δημοτικό συμβούλιο Χανίων την Δευτέρα 8 Απριλίου.

Το έργο αφορά τον άξονα των οδών Στρ. Τζανακάκη, Χ. Γιάνναρη, Σκαλίδη και Πειραιώς στα Χανιά και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (Β.Α.Α.) από το οποίο ο Δήμος Χανίων μπορεί να αντλήσει μέχρι 11 εκ. ευρώ ενώ μόνο για τη συγκεκριμένη ανάπλαση έχουν εξασφαλιστεί 3,3 εκ. ευρώ.

Ο ποδηλατόδρομος θα έχει φάρδος 1,5 μέτρα ενώ για την οδό Τζανακάκη προβλέπονται δύο λωρίδες κυκλοφορίας αντί για τέσσερις, μετά την απομάκρυνση των παρανόμως παρκαρισμένων οχημάτων.

Η δημιουργία πράσινης διαδρομής και ποδηλατόδρομου στον άξονα οδών Στρ. Τζανακάκη, Χατζημιχάλη Γιάνναρη, Σκαλίδη και Πειραιώς αποτελεί μια από τις σημαντικότερες παρεμβάσεις της εγκεκριμένης Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δ. Χανίων: «Η Αναζωογόνηση του Αστικού Κέντρου Χανίων με όρους αειφορίας και κοινωνικής συνοχής» (Revitalizing the Core for Development – RECODE)». Το έργο στοχεύει στην υλοποίηση παρεμβάσεων αναβάθμισης του περιβάλλοντος και αντιμετώπισης των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, ενός από τους βασικότερους χρηματοδοτικούς πυλώνες του ΕΣΠΑ και ειδικότερα του Ε.Π. Κρήτη 2014-2020.

zarpanews.gr

8 thoughts on “Χανιά | Σε τροχιά υλοποίησης ο ποδηλατόδρομος από την Τζανακάκη έως την Χάληδων | Δείτε φωτογραφίες

    1. Γιατι μηπως μπήκαν τα μονοπαρκαρισμενα; η πιάτσα των ταξι; Οι κάδοι; Οι ουρές των αυτοκινήτων;
      Δε χρειάζεται να κατασκευαστεί ποδηλατόδρομος για να μαζέψουν τα παρανόμως σταθμευμένα.
      Ας ελπίσουμε τουλάχιστο να φτιαχτεί ο απαράδεκτος δρόμος που κάθε λίγο και λιγάκι ανοίγουν τρύπες και σπάνε σωλήνες.

  1. Πολύ ωραία, αλλά πώς θα πηγαίνουμε μέχρι την Τζανακάκη, αν μένω πχ στον Αγιο Ιωάννη ή στην Γογονή; πρέπει σταδιακά να γίνουν δίκτυα ποδηλατόδρομων και να συνδεθούν οι γειτονιές – περιοχές κατοικίας προς τον κεντρικό ποδηλατόδρομο. τα φιλιά μου, καλά έργα, και καλή μάσα

    1. ΝΑ ΠΕΤΑΤΕ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΡΓΟΣΧΟΛΟΙ ΤΙς ΠΟΔΗΛΑΤΑΔΕς ΤΟΥς ….
      ΑΝΤΕ ΔΩΣΤΕ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΙς ΜΠΟΥΡΔΕς,
      «ΧΑΝΙΑ Η ΠΟΛΗ ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ» ΑΥΤΟ ΜΑς ΜΑΡΑΝΕ

      1. Καλησπέρα, εννοείται ότι προηγούνται τα λεφτά για σχολεία και νοσοκομεία, αλλά νομίζω τα χρήματα ειναι ανεξάρτητα για υποδομές-δρόμους και για κοινωνικές υποδομές. Οι ποδηλατόδρομοι και τα πεζοδρόμια ειναι για μια καλύτερη ποιότητα ζωής και για καλύτερο τουρισμό, δεν ειναι μόνο για αργόσχολους. Νοσοκομείο υπάρχει, βάλτε επιστήμονες Γιατρούς να δουλέψουν με καλό μισθό και χωρίς υπερωρίες μέχρι λιποθυμίας.

  2. ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ ΒΟΥΓΙΑ
    ΩΡΑΙΟ ΤΟ «ΜΑΚΕΤΟ» (ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ)
    Ο ΤΑΣΟΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΒΑΖΕΙ ΞΑΝΑ ΤΟΝ ΠΗΧΗ ΣΤΑ ΥΨΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ (ΞΑΝΑ) ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ ΑΠΟ ΚΑΤΩ….
    ΑΝ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ»Η έγκριση του τρόπου δημοπράτησης και υποβολής πρότασης χρηματοδότησης του έργου».
    ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.
    ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΤΩΡΑ ΟΤΙ Ο ΕΡΜΟΣ Ο ΤΑΣΟΣ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΜΙΑ ΛΑΚΚΟΥΒΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΑΝΑΓΟΡΕΥΣΑ ΣΕ «ΒΑΣΙΛΕΑ ΤΗΣ ΛΑΚΚΟΥΒΑΣ», ΕΠΙΤΡΕΨΤΕ ΜΟΥ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΠΑΛΙ ΜΕ… ΤΟ «ΜΑΚΕΤΟ».

  3. Τάσο τι πίνεις και δεν μας δίνεις!
    Που τις κατεβάζετε πάλι τέτοιες ιδέες απορώ….

    Εντάξει παίζει πάλι ΕΣΠΑ, θα φάνε λεφτά αλλά όλο αυτό το σχεδιο είναι εκτός πραγματικότητας.

    Αλήθεια ή Χάληδων πότε θα τελειώσει επιτέλους;

  4. Ακομα και να κατασκευαστεί , αυτά τα κίτρινα διαχωριστικά κράσπεδα είναι για να στέλνουμε τους ποδηλάτες και τα μηχανάκια στα νοσοκομεία και τα αυτοκίνητα στα συνεργεία !! Τοσα χρόνια ποδηλατόδρομους στο εξωτερικό , εγω πρώτη φορά βλέπω αυτήν την πατέντα ,οπως ο »ποδηλατοδρομοσ» στην Πειραιως .Ο ποδηλατόδρομος ή θα είναι στο ίδιο επίπεδο με τον δρόμο ή στο ίδιο επίπεδο με τον πεζόδρομο και χωρίς διαχωριστικά κράσπεδα .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook