Χανιά | Σε «κόκκινο συναγερμό» και ο Ναύσταθμος Κρήτης – Ανακλήθηκαν όλες οι άδειες

χανιά-σε-κόκκινο-συναγερμό-και-ο-ναύ-960064

Ανακλήθηκαν όλες οι άδειες στον Ναύσταθμο Κρήτης στα Χανιά, ενώ στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό κλήθηκε να επιστρέψει στην υπηρεσία.

Όλα αυτά μετά την γενική κινητοποίηση που προκάλεσε στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις η ανακοίνωση για Τουρκικές έρευνες στα νότια και ανατολικά του Καστελόριζου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr, είναι η πρώτη φορά μετά τα γεγονότα στα Ίμια το 1996 που υπάρχει τέτοια κινητοποίηση στο Ναύσταθμο Κρήτης.

Στο μεταξύ όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, ζεύγος τουρκικών F-16 που εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης πέταξε πάνω από τη Στρογγύλη και το Καστελόριζο στα 12.500 πόδια στις 14:23 μ.μ.

Το ίδιο ζεύγος πραγματοποίησε νέα υπέρπτηση πάνω από το Καστελόριζο στα 29.000 πόδια στις 14:56 μ.μ..

Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες κατά πάγια τακτική.

Νωρίτερα, η Τουρκία εξέδωσε Navtex για έρευνες σε περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Η Navtex έχει ισχύ από σήμερα 21 Ιουλίου έως τις 2 Αυγούστου

Ειδικότερα και σύμφωνα με το cnn.gr, η Άγκυρα προχωρά σε έρευνες στον θαλάσσιο χώρο νότια της Ρόδου και του Καστελόριζου και νοτιοανατολικά της Κρήτης, σύμφωνα με Navtex που εξέδωσε ο σταθμός της Αττάλεια.

Παράλληλα με την Navtex για σεισμικές έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο, είναι από τη Δευτέρα σε ισχύ και Navtex που εξέδωσε ο σταθμός της Σμύρνης, με την οποία δεσμεύεται μία μεγάλη περιοχή στην καρδιά του Αιγαίου για άσκηση με πραγματικά πυρά.

Τουρκική Navtex και νοτιοδυτικά της Κύπρου

Η Τουρκία εξέδωσε πριν λίγες μέρες Navtex που αφορά νέα γεώτρηση -η οποία θα γίνει από τις 18 Ιουλίου μέχρι τις 18 Αυγούστου- και στην Ανατολική Μεσόγειο και πιο συγκεκριμένα νοτιοδυτικά της Κύπρου, στα οικόπεδα 6 και 7 της Κυπριακής ΑΟΖ.

Συγκεκριμένα, τέσσερα τουρκικά πλοία θα κάνουν τη νέα γεώτρηση, το Γιαβούζ και τα σκάφη «Ερτουγρούλ μπέη», «Οσμάν μπέη» και «Ορχάν μπέη».

Παράλληλα, η Τουρκία προειδοποίησε αυστηρά πως «συστήνεται να μην παρενοχληθεί το πεδίο εργασίας».

3 thoughts on “Χανιά | Σε «κόκκινο συναγερμό» και ο Ναύσταθμος Κρήτης – Ανακλήθηκαν όλες οι άδειες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook