Χανιά | Σε δίκη παραπέμπεται ο δολοφόνος της Σούζαν Ίτον – Τα δύο κακουργήματα

χανιά-σε-δίκη-παραπέμπεται-ο-δολοφόνο-1061116

Σε Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο αναμένεται να εκδικαστεί η υπόθεση του βιασμού και της δολοφονίας της Σούζαν Ίτον, η οποία είχε βρει φρικτό τέλος στις αρχές Ιουλίου του 2019, ενώ βρισκόταν στην Κρήτη για να συμμετάσχει σε διεθνές συνέδριο Βιολογίας στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης, στο Κολυμπάρι Χανίων.

Στο εδώλιο του κατηγορούμενου θα καθίσει – σε ημερομηνία η οποία θα προσδιοριστεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα από την Εισαγγελία Εφετών Κρήτης – ο 28χρονος Χανιώτης ο οποίος είχε συλληφθεί στις 15 Ιουλίου του 2019.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις προηγούμενες ημέρες το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Χανίων εξέδωσε βούλευμα, με το οποίο ο 28χρονος παραπέμπεται να δικαστεί σε Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Εφετειακής Περιφέρειας Κρήτης. Αυτό σημαίνει ότι ο νεαρός Κρητικός θα καθίσει στο εδώλιο είτε του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ρεθύμνου, είτε του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Χανίων.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι με το παραπεμπτικό βούλευμα διατηρείται σε ισχύ το ένταλμα προσωρινής κράτησης του 28χρονου κατηγορούμενου. Ο τελευταίος θα δικαστεί για δύο κακουργήματα: για ανθρωποκτονία από πρόθεση και για βιασμό.

Ένας χρόνος

Εξάλλου, σήμερα 9 Ιουλίου συμπληρώνεται ακριβώς ένας χρόνος από την ημέρα που εντοπίστηκε το πτώμα της 60χρονης Αμερικανίδας, μέσα σε ένα γερμανικό καταφύγιο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, στο ύψος του Πύργου Ψηλονέρου, κοντά στο Μάλεμε του δήμου Πλατανιά.

Η αδικοχαμένη Σουζάν Ίτον είχε μεταβεί στη χώρα μας από τη Δρέσδη της Γερμανίας, όπου διέμενε μόνιμα, προκειμένου να συμμετάσχει στο διεθνές συνέδριο στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης. Στις 2 Ιουλίου του 2019 έφυγε από τις εγκαταστάσεις της ΟΑΚ για να κάνει τζόκινγκ στην περιοχή, χωρίς να επιστρέψει ποτέ… Μετά από μέρες αγωνιώδους αναζήτησης, το πτώμα της εντοπίστηκε τυχαία από ντόπιους περιπατητές.

Η οικογένεια

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες εβδομάδες οι δικηγόροι της οικογένειας του θύματος, κ. Βάσω Πανταζή και κ. Γεώργιος Τζερίζ, είχαν εκδώσει ανακοίνωση, όπου, μεταξύ άλλων, επισήμαιναν ότι «ουδεμία ενεργή ψυχοπαθολογία δε διαπίστωσαν οι ψυχίατροι που εξέτασαν τον κατηγορούμενο». Εξάλλου, οι συνήγοροι υποστήριξης της κατηγορίας ανέφεραν ότι συγγενείς της αδικοχαμένης γυναίκας θα δώσουν το “παρών” στο δικαστήριο για να καταθέσουν.

Από τη μεριά τους οι επιστήμονες που τον εξέτασαν έμειναν έκπληκτοι από την απάθεια, την ψυχρότητα και τον κυνισμό, που διαπίστωσαν κατά την περιγραφή που τους έκανε ο κατηγορούμενος, για τα όσα διέπραξε σε βάρος της θανούσης, τόσο εν ζωή όσο και μετά τον θάνατό της.

«Σε ερωτική υπερένταση»

Τι είχε υποστηρίξει στην απολογία του

Υπενθυμίζεται ότι στην απολογία του 28χρονου κατηγορούμενου, απόσπασμα της οποίας είχε έρθει στο “φως” της δημοσιότητας πριν από μερικούς μήνες, φέρεται να αναφέρεται ότι ο ίδιος βρισκόταν «σε μια ερωτική υπερένταση» και ήθελε να προβεί «σε σεξουαλική πράξη με άγνωστη, ακόμη και με βίαιο τρόπο».

Συγκεκριμένα, στο εν λόγω απόσπασμα αναφέρεται ότι ο νεαρός Κρητικός «(…) σταμάτησε για λίγο το αυτοκίνητό του και άφησε τη γυναίκα να προπορευτεί. Χωρίς να καταλάβει το γιατί, έστριψε το τιμόνι του αυτοκινήτου προς τη γυναίκα και τη χτύπησε. Αρχικά ήταν ζωντανή. Εκείνη τη στιγμή σκέφτηκε να πάρει την Αστυνομία ή ασθενοφόρο, αλλά λόγω του ότι είχε καταλάβει ότι η κατάστασή της ήταν αρκετά σοβαρή αποφάσισε, για να μην μπλέξει χειρότερα, να δει με ποιο τρόπο θα εξαφανίσει τη γυναίκα. Τον βρήκαν οι γονείς του και τα παιδιά, και τους είπε ότι όλη τη μέρα έκανε δουλειές… Πρώτη φορά ένιωσε το συναίσθημα να σκοτώσει. Τη συγκεκριμένη περίοδο βρισκόταν σε μια ερωτική υπερένταση και ήθελε να προβεί σε σεξουαλική πράξη με άγνωστη, ακόμα και με βίαιο τρόπο, και γι’ αυτό ασέλγησε τρεις φορές σε βάρος της (…)».

neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook