Χανιά | Σε απόγνωση οι ιδιωτικοί υπάλληλοι – Παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΔ | Photos

χανιά-σε-απόγνωση-οι-ιδιωτικοί-υπάλλη-1170017

Νέα κινητοποίηση με παράσταση διαμαρτυρία στα γραφεία του ΟΑΕΔ στα Χανιά, πραγματοποίησε το πρωί το Σωματείο ιδιωτικών Υπαλλήλων τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι για μια ακόμα φορά, ανέδειξαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, τονίζοντας ότι εδω και μήνες βρίσκονται  «αντιμέτωποι με την ανεργία και την έλλειψη εισοδήματος που να μας επιτρέπει να επιβιώσουμε».

Σημειώνουν επίσης πως «τα επιδόματα ανεργίας κάνουν μέχρι και τρεις μήνες να πιστωθούν στους λογαριασμούς ορισμένων συναδέλφων και η παράταση του ταμείου για όσους λήγει άμεσα αφήνει μεγάλη μερίδα ανέργων εκτός, με τις προϋποθέσεις που βάζει.»

Σχετικά με τους εποχικά εργαζόμενους του αεροδρομίου και σε άλλους χώρους, που δούλεψαν το πολύ 3 μήνες φέτος, ενώ είχαν δεσμευτεί ότι με 50 ένσημα θα δοθεί το ταμείο ανεργίας, ο ΟΑΕΔ απέρριψε τις αιτήσεις για χορήγησή του. Η αιτιολογία είναι ότι οι εταιρείες 12μηνης λειτουργίας φέτος δεν πληρούν τις προϋποθέσεις εποχικότητας.

Τα αιτήματα των ιδιωτικών υπαλλήλων:

  • Επίδομα ανεργίας ΤΩΡΑ για όλους τους εποχικά εργαζομένους χωρίς όρους και προϋποθέσεις
  • Διασφάλιση εισοδήματος μέχρι την έναρξη της νέας σεζόν
  • Απαλλαγή από χρέη για ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, ενοίκιο, τηλέφωνο για όλο το διάστημα της καραντίνας και για όσο διαρκούν τα έκτακτα μέτρα, καμία διακοπή σύνδεσης
  • Υποχρεωτική επαναπρόσληψη όλων όσων εργάστηκαν το 2019 ή το 2020 χωρίς άλλες προϋποθέσεις.
  • Να σταματήσουν αμέσως οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας, οι διακοπές σε ηλεκτρικό ρεύμα και νερό, λόγω των χρεών των εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών. Να μειωθούν δραστικά τα τιμολόγια σε ΔΕΗ, Νερό, Τηλέφωνο.
  • Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας, ΕΚΑΒ, ΜΕΘ, εργαστήρια. Να ανοίξουν τώρα όλες οι ΜΕΘ και οι ανενεργές δομές υγείας. Επίταξη όλων των ιδιωτικών δομών υγείας. Μονιμοποίηση όλου του προσωπικού στις υπηρεσίες υγείας.
  • Καμιά αρνητική αλλαγή στους όρους και τις συνθήκες δουλειάς μας, στα δικαιώματα μας,

στο όνομα της αντιμετώπισης της πανδημίας.”

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook