Χανιά | «Κραυγή απόγνωσης» για τα νηπιαγωγεία στη Χρυσοπηγή: Ζητούν νέο κτίριο οι γονείς!

χανιά-κραυγή-απόγνωσης-για-τα-νηπια-835773

Σε απόγνωση βρίσκονται οι γονείς των παιδιών του 1ου & 2ου Νηπιαγωγείου Χρυσοπηγής, όπου όπως καταγγέλλουν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες κάνουν μάθημα καθημερινά οι μικροί μαθητές, είναι απαράδεκτες.

Συγκεκριμένα οι γονείς έχουν εκκινήσει τις διαδικασίες για την μεταστέγαση των παιδιών τους από το υπάρχον λυόμενο 20ετίας και πλέον, σε δύο νέα κτίρια εντός του χώρου.

Ωστόσο, έως ότου γίνει αυτό πραγματικότητα, έχουν λάβει διαβεβαιώσεις από τη σχολική επιτροπή του Δήμου Χανίων ότι θα τοποθετηθούν δύο νέες προκάτ κατασκευές, όπου θα γίνεται το μάθημα των νηπίων. Παρολαυτά κάτι τέτοιο ακόμα δεν φαίνεται να έχει δρομολογηθεί και οι γονείς εξακολουθούν να υπομένουν τις τραγικές συνθήκες που βιώνουν τα παιδιά τους.

Στο κείμενο που δημοσιεύουν, περιγράφουν χαρακτηριστικά όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η μονάδα που συστεγάζει τα 2 νηπιαγωγεία, ενώ καλούν τους αρμόδιους να κινηθούν προς τη λύση των προβλημάτων, πριν γίνει κάποιο ατύχημα.

Η ανακοίνωση των γονέων του 1ου & 2ου Νηπιαγωγείου Χρυσοπηγής:

«Θα θέλαμε να θέσουμε υπόψη σας τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το κτίριο που στεγάζει το 1ο και 2ο Νηπιαγωγείο Χρυσοπηγής, το οποίο σημειωτέον είναι ένα   λυόμενο κτίριο το οποίο μεταφέρθηκε το 1998 ως προσωρινή λύση από το Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χανίων, όπου το χρησιμοποιούσε ως βοηθητικό χώρο η κατασκευαστική εταιρεία που έχτισε το Νοσοκομείο.

Επιγραμματικά σας αναφέρουμε τα παρακάτω τα οποία χρήζουν άμεσης επισκευής και επιδιόρθωσης.

1)    Άσχημη κατάσταση οροφής του σχολείου σε πολλά σημεία με αποτέλεσμα όταν βρέχει να μπαίνει μέσα νερό.

2)    Οι αίθουσες διδασκαλίας λόγω μικρού μεγέθους (15 τ.μ. η αίθουσα μαθήματος και 24 τ.μ. αίθουσα ύπνου – στο 2ο Ν. Χρυσοπηγής, ενώ η αίθουσα του 1ου Ν.Χρυσοπηγής είναι 24 τ.μ)  δεν είναι κατάλληλες για την παραμονή 36 νηπίων για 8 ώρες.

3)    Οι νιπτήρες δεν πληρούν τις προϋποθέσεις (είναι ψηλοί και χωρίς να σταματούν το νερό), με αποτέλεσμα τα παιδιά να βρέχονται.

4)    Υπάρχουν χαραμάδες στις τουαλέτες των παιδιών , όπως και σε πολλά σημεία του νηπιαγωγείου με αποτέλεσμα να αποτελεί είσοδο τρωκτικών.

5)    Το πάτωμα είναι ξύλινο και τρώγεται από σαράκι.

6)    Τα παράθυρα είναι ξύλινα και χρειάζονται άμεσα επιδιόρθωση καθώς είναι παλιά και δεν κλείνουν καλά με αποτέλεσμα να μπαίνει μέσα νερό. Ενώ τα τζάμια εσωτερικά δεν είναι ασφαλή.

7)    Από την πίσω μεριά του κτιρίου χρειάζεται να κατασκευαστεί ένα υπόστεγο για να καλυφθεί ο χώρος και να μη βρέχεται με αποτέλεσμα να σαπίζει το κτίριο.

8)    Οι τοίχοι έχουν ξεφτίσει και χρειάζονται βάψιμο και κουφώματα.

Όλα τα παραπάνω θεωρούμε ότι συνηγορούν απόλυτα στην αναγκαιότητα ανέγερσης ενός νέου κτιρίου στον ήδη υπάρχοντα χώρο, με σύγχρονες υποδομές όπου θα μπορέσουν να φοιτήσουν περισσότερα παιδιά και να καλυφθούν οι ανάγκες μιας περιοχής πυκνοκατοικημένης και συνεχώς αναπτυσσόμενης.

Παρακαλούμε, να συμπεριλάβετε στις ενέργειες και τον προγραμματισμό σας και τα δικά μας αιτήματα, προτού συμβεί κάποιο ανεπανόρθωτο, για την ασφάλεια των παιδιών ατύχημα».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook