Χανιά | «Η λόγια και η κοινότοπη αρχιτεκτονική στην πόλη» – Ομιλία του Νίκου Σκουτέλη στο Μεγάλο Αρσενάλι

χανιά-η-λόγια-και-η-κοινότοπη-αρχιτεκ-1100357

Η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.-Κ.Α.Μ. ολοκληρώνει τις δράσεις για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Αρχιτεκτονικής αύριο, Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021, με την ομιλία του Ν. Σκουτέλη, με θέμα: «Η λόγια και η κοινότοπη αρχιτεκτονική στην πόλη».

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στο Μεγάλο Αρσενάλι, στις 17:00, με ελεύθερη είσοδο.

Ο όρος αρχιτεκτονική, αρχιτεκτονικό έργο, κτήριο ή κατασκευή, αλλά και παραδοσιακό, λαϊκό ή μοντέρνο, συχνά μεταφέρονται στον λόγο, προφορικό και γραπτό, περιγράφοντας συχνά διαφορετικές περιοχές της σκέψης και της πράξης του «οικοδομείν».

Στη διάλεξη θα γίνει προσπάθεια να διευκρινιστούν αυτά τα επίθετα, που συνδυάζονται με τα κτήρια και ορίζουν πολλές φορές και ζητήματα επικοινωνίας και γούστου, με παραδείγματα από την ευρωπαϊκή και την ελληνική πόλη.

*Κατά τη διάρκεια παραμονής στον χώρο είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας και για την είσοδο είναι απαραίτητη η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή βεβαίωσης νόσησης.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας το Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου διένειμε δωρεάν βιβλία με θέμα την αρχιτεκτονική σε περισσότερους από 100 φοιτητές, ενώ συνεχίζεται -και μετά το πέρας της εβδομάδας- η δράση >KAM2WORK

Φόρμα Εγγραφής Μέλους για τη δράση KAM2WORK: https://shrl.ink/FmRU

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook