Χανιά | «Η Ένωση με την Ελλάδα είναι Ένωση για πάντα» – Εκδήλωση στο Ίδρυμα «Ελευθέριος Βενιζέλος» | Video+Photos

χανιά-η-ένωση-με-την-ελλάδα-είναι-ένω-1328958

Εκδήλωση για τον εορτασμό της επετείου της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Εθνικού  Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», στη Χαλέπα Χανίων, όπως γίνεται κάθε 1η Δεκεμβρίου. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής, ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο βουλευτής Χανίων Μανούσος Βολουδάκης, ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργης Μαρινάκης, δήμαρχοι και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης του νομού, οι επικεφαλής των στρατιωτικών αρχών των Χανίων αλλά και εκπρόσωποι εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και φορέων του τόπου.

Ο διευθυντής του ιδρύματος, Νίκος Παπαδάκης, δήλωσε ότι το μήνυμα της επετείου είναι διαχρονικό, σημαντικό και διδακτικό:

«Τιμούμε το μεγάλο παράδειγμα που οι Κρήτες έδειξαν τότε, κατανοώντας ότι η επιδίωξη της Ένωσης περνούσε από στάδια, και αυτό ήταν έργο του Ελευθερίου Βενιζέλου. Δυστυχώς, το παράδειγμα της Κρήτης δεν πέρασε στη διαχείριση του Κυπριακού ζητήματος. Αν οι ηγεσίες είχαν παραδειγματιστεί από τις επιλογές των προγόνων μας, είμαι βέβαιος ότι η τύχη της Κύπρου θα ήταν τελείως διαφορετική.»

Ο δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργης Μαρινάκης, που φέτος ήταν ο κύριος ομιλητής στην εκδήλωση, ανέφερε ότι ήταν μεγάλη τιμή για τον ίδιο:

«Όταν κανείς ασχολείται με τη δράση του Ελευθερίου Βενιζέλου και τα άμεσα αποτελέσματα που έφερε για τον Ελληνισμό, νιώθει ότι αναβαπτίζεται στα οράματα του μεγάλου πολιτικού. Γίνεται κι ο ίδιος καλύτερος άνθρωπος. Σήμερα γιορτάζουμε την Ένωση, ένα επίτευγμα του Βενιζέλου και μην ξεχνάμε ότι ο ίδιος την κρίσιμη ώρα είχε πει όχι στους Κρήτες βουλευτές, δείχνοντας έτσι το διαμέτρημά του που αντιστάθηκε στην κοινή γνώμη, προτάσσοντας το εθνικό συμφέρον».

Προηγήθηκε η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ιδρύματος, με τον κ. Παπαδάκη να κάνει γνωστό ότι ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, υποσχέθηκε να στηρίξει ακόμα περισσότερο το έργο του ιδρύματος με επιπλέον κονδύλια, καθώς το ίδρυμα διευρύνει τη δράση του και προγραμματίζει εκδηλώσεις για την επόμενη χρονιά, ιδιαίτερα με τη διεξαγωγή συνεδρίου με θέμα «Από τη συνθήκη των Σεβρών στη Λωζάνη», για τα γεγονότα που μεσολάβησαν από την απόβαση των ελληνικών στρατευμάτων στη Μικρά Ασία, ως τη Μικρασιατική καταστροφή.

Δείτε παρακάτω την εκδήλωση σε βίντεο από το ίδιο το Ίδρυμα «Ελευθέριος Βενιζέλος» και φωτογραφίες:

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook