Χανιά | «Δε θέλουμε βοήθημα, δουλειά θέλουμε» – Ετοιμάζουν τα μαγαζιά τους αγωνιώντας για το μέλλον | Video+Photos

χανιά-δε-θέλουμε-βοήθημα-δουλειά-θέλ-1209511

Με την ελπίδα το καλοκαίρι που έρχεται να μην είναι σαν το προηγούμενο, επαγγελματίες στον Πλατανιά έχουν αρχίσει σιγά-σιγά να ετοιμάζουν τις επιχειρήσεις τους για τη νέα τουριστική σεζόν.

Οι εργασίες τρέχουν, δεν είναι όμως σαν τα καλά χρόνια, ούτε κατά προσέγγιση. Αντίθετα, μια αίσθηση αβεβαιότητας απλώνεται στην περιοχή, καθώς σήμερα σχεδόν κανένας δεν  είναι σίγουρος για το τί περιμένει τον τουρισμό φέτος.

«Άλλες χρονιές από τις 15 Απριλίου ξεκινούσαμε εκδρομές», λέει στο zarpanews.gr ο κ. Αργύρης Καλλιτσάκης, ιδιοκτήτης επιχείρησης που διοργανώνει θαλάσσιες εκδρομές αναψυχής.

«Ούτε με σφαίρες, θα πάμε όλοι φυλακή», προσθέτει ο κ. Δημήτρης Βαρουξάκης στην ερώτηση αν μπορεί να αντέξει ο κλάδος μια επανάληψη της περσινής χρονιάς.

«Οι πελάτες μας λένε για Αύγουστο και Σεπτέμβριο κυρίως», δηλώνει ο κ. Παντελής Καστρινάκης, υπεύθυνος καταστήματος εστίασης.

Υπάρχουν όμως και πιο αισιόδοξες φωνές. «Στην Ευρώπη έχουν ανάγκη να πάνε διακοπές, έχουν περάσει δύο χρόνια από τις προηγούμενες και πιστεύω ότι μόλις το επιτρέψουν οι κυβερνήσεις, θα έχουμε κίνηση», λέει ο κ. Γιώργος Κουκουτσάκης, ιδιοκτήτης εστιατορίου.

Και ακόμα πιο αισιόδοξος, καθώς αποφάσισε να ανοίξει νέο κατάστημα εστίασης, είναι ο κ. Γιώργος Μπραουδάκης. «Ξεκινάμε ένα καινούριο εστιατόριο. Ήταν δύσκολη απόφαση, πιστεύω όμως ότι θα δικαιωθούμε. Είχαμε άλλο εστιατόριο, αλλά αποφασίσαμε να μεταφερθούμε εδώ. Η αίσθηση είναι ότι θα είναι καλύτερα από πέρσι, θα βγάλουμε τραπεζάκια έξω – όσα μας επιτρέπουν – και ελπίζω να πάμε καλά.»

Δείτε παρακάτω, τί δηλώνουν επιχειρηματίες στον Πλατανιά για τη νέα σεζόν, αλλά και φωτογραφίες από τις εργασίες στην περιοχή:

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook