Χανιά | «Χιονοστιβάδες: Ο ύπουλος εχθρός του ορειβάτη» στο ΚΑΜ

χανιά-χιονοστιβάδες-ο-ύπουλος-εχθρό-824171

Τα Λευκά Όρη επιμένουν να φορούν για τα καλά τα χειμωνιάτικα τους, με άφθονα χιόνια σε χαμηλές και ψηλές κορυφές. Οι χιονοπτώσεις ήταν πολλές και συχνές στα βουνά μας εφέτος, από τον Δεκέμβριο μέχρι και σήμερα.

Ο κίνδυνος εμφάνισης χιονοστιβάδων είναι υπαρκτός στην οροσειρά μας τους μήνες που διανύουμε, οπότε είναι σημαντικό κάθε πεζοπόρος, ορειβάτης ή χιονοδρόμος, που επιθυμεί να τα επισκεφθεί, να γνωρίζει πως θα προσεγγίζει το χιονισμένο ορεινό πεδίο με σχετική ασφάλεια, για την αποφυγή δημιουργίας χιονοστιβάδας.

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων διοργανώνει εκδήλωση για την ενημέρωση των μελών του και των φίλων του βουνού και της περιπέτειας, με θέμα: «Χιονοστιβάδες – Ο ύπουλος εχθρός του ορειβάτη» την Τετάρτη 3 Απριλίου 2019 και ώρα 20:00 μ.μ., σε συνδιοργάνωση με την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.-Κ.Α.Μ..

Η εκδήλωση αυτή θα έχει παράλληλα και ενημερωτικό χαρακτήρα για την διαβίωση σε χιονισμένο ορεινό πεδίο σε ακραία καιρικά φαινόμενα.

Την παρουσίαση αυτή επιμελήθηκε το μέλος του Συλλόγου και Βοηθός Εκπαιδευτής Ορειβασίας Ε.Ο.Ο.Α. κ. Μιχαήλ Βουράκης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην επάνω Αίθουσα Εκδηλώσεων του Κέντρου Αρχιτεκτονικής Μεσογείου επί της Ακτής Τομπάζη 31 (1ος  όροφος) στο Παλιό Λιμάνι και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook