Χανιά | “Αιχμάλωτο” των παρκαρισμένων διώροφο λεωφορείο – Έψαχνε σε… σούπερ μάρκετ τους κατόχους των ΙΧ ο οδηγός του | Photo

Απελπιστική είναι η κατάσταση για τους τουρίστες, αλλά και τους οδηγούς της πόλης, με το μόνιμα πρόβλημα που δημιουργείται στην κυκλοφορία, από την έλευση του διώροφου ανοιχτού λεωφορείου των Περιηγήσεων Χανίων.

Σύμφωνα με καταγγελία αναγνώστη του zarpanews.gr στην οδό Πειραιώς, το τουριστικό λεωφορείο, για πολλοστή φορά, ακινητοποιήθηκε στο δρόμο για περίπου 15 λεπτά.

Το στένεμα του δρόμου σε συνδυασμό με τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα, αλλά και τους κάδους, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία του zarpanews.gr εμπόδισε ξανά την κυκλοφορία του περιηγητικού λεωφορείου, προκαλώντας την αγανάκτηση των τουριστών, που περίμεναν στωικά, μέσα στο λιοπύρι και την αφόρητη ζέστη. Ο οδηγός του λεωφορείου, αναγκάστηκε να κατέβει από το λεωφορείο, πήρε τηλέφωνο την Αστυνομία, ενώ μέχρι να έρθει, μπήκε σε ένα σούπερ μάρκετ της περιοχής και έψαχνε να βρει τον κάτοχο, κάποιου από τα παρκαρισμένα οχήματα, που εμπόδιζαν την κυκλοφορία.

Τελικά για καλή του τύχη, βγήκε κάποιος… χριστιανός και μετακίνησε το όχημά του, κι έτσι “ξεκόλλησε” το  λεωφορείο και συνέχισε τη διαδρομή του.

Ωστόσο, από το σημείο, πέρα από το διώροφο λεωφορείο, περνάνε καθημερινά τους θερινούς μήνες, εκατοντάδες τουρίστες, οι οποίοι αντικρίζουν αυτή την αποκαρδιωτική εικόνα της πόλης των Χανίων.

Μια εικόνα που αν μη τι άλλο, αδικεί την πόλη μας, αφού πλήττει ανεπανόρθωτα το κύρος και την ομορφιά των Χανίων Χανιά και δυστυχώς υποβαθμίζει το τουριστικό προϊόν και τις τουριστικές υπηρεσίες που προσφέρονται.

Γιατί οι επισκέπτες που πληρώνουν ένα σεβαστό ποσό, ως εισιτήριο για να περιηγηθούν με το διώροφο λεωφορείο στα αξιοθέατα και να γνωρίσουν την ιστορία και την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική των Χανίων, δεν μπορούν να φανταστούν ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι με καταστάσεις ανάλογες με αυτή της Πειραιώς.

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ