Χανιά | Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός στον Δήμο Αποκορώνου – Καμία αύξηση στα δημοτικά τέλη για το 2020

χανιά-ψηφίστηκε-ο-προϋπολογισμός-στο-992271

Ο προϋπολογισμός του 2020 και τα δημοτικά τέλη ήταν τα σημαντικότερα θέματα που συζητήθηκαν κατά την περασμένη Τετάρτη στο δημοτικό συμβούλιο Αποκορώνου, όπου σύμφωνα με σχετικό ενημερωτικό δελτίο, αποφασίστηκε να μην επιβληθεί καμία αύξηση στα δημοτικά τέλη που θα επιβαρύνει οικονομικά του Δημότες.

Αναλυτικά το σχετικό κείμενο

« Θετικός προϋπολογισμός και καμία αύξηση τελών στον Δήμο Αποκορώνου»

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αποκορώνου, που πραγματοποιήθηκε στις 29/01/2020, αποφάσισε, μετά από εισήγηση του Δημάρχου Αποκορώνου, Χαράλαμπου Κουκιανάκη, και της οικονομικής υπηρεσίας, να μην επιβάλλει καμία αύξηση και να διατηρήσει ως έχει τους συντελεστές καθαριότητας- ηλεκτροφωτισμού, τα τέλη ύδρευσης-άρδευσης, αποχέτευσης για το έτος 2020.

Στην ειδική τακτική συνεδρίαση την ίδια ημερομηνία ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Αποκορώνου με τις εννέα ψήφους της παράταξης του Δημάρχου. Ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, δήλωσε την ικανοποίησή του αναφέροντας ότι είναι ο θετικότερος της τελευταίας πενταετίας και συνεχίζοντας ανέφερε: «Ο προϋπολογισμός περιλαμβάνει κυρίως πρωτογενή έσοδα και δαπάνες εκτός από το τεχνικό πρόγραμμα που εμπεριέχει ένα πολύ μεγάλο αριθμό και ύψος από συνεχιζόμενα έργα. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι προβλεπόμενες επενδύσεις για το 2020 (κυρίως από πιστώσεις προγράμματος δημοσίων επενδύσεων και ΕΣΠΑ) ξεπερνούν τα 17 εκ.ευρώ που προσθέτοντας και τα 13.500.000 ευρώ που τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν από τον κύριο Περιφερειάρχη και αφορούν τις χρηματοδοτήσεις έργων βιολογικού Γεωργιουπόλεως και Αρμένων, ανεβάζουν τον πήχη του προϋπολογισμού στα 31.000.000 ευρώ περίπου».

Το 2019 εξασφαλίστηκαν 6 εκ. ευρώ περίπου νέες πιστώσεις για έργα στον Αποκόρωνα (και μάλιστα σε πολλά και διαφορετικά αντικείμενα). Επίσης πρέπει να αναφερθεί πως το σημερινό ύψος των εγγεγραμμένων εγκεκριμένων πιστώσεων για έργα είναι πολύ υψηλότερο από κάθε άλλη χρονιά, από συστάσεως του δήμου Αποκορώνου το 2011.

Επίσης το 2019 έχουν εξασφαλιστεί περίπου 600.000,00 ευρώ για προμήθεια επενδυτικών παγίων (οχήματα, απορριμματοφόρα, μηχανήματα) και μελέτες από έκτακτες χρηματοδοτήσεις ενώ από ιδίους πόρους έχει προγραμματιστεί η προμήθεια τριών απορριμματοφόρων (έχει υπογραφεί η σύμβαση και εκκρεμεί η παράδοση για τα δύο εξ αυτών)

Το αρχικό προσχέδιο του προϋπολογισμού θα έχει έσοδα και έξοδα συνολικού ύψους 32.406.239,75 ευρώ, αυξημένο κατά 8.886.127,23 εκ. ευρώ σε σχέση με αρχικό σχέδιο του προϋπολογισμού, έτους 2019 λόγω των αυξημένων επενδύσεων όπως προαναφέρθηκε.

Τελειώνοντας ο δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, εξέφρασε ευχαριστίες προς το σύνολο του προσωπικού του Δήμου και τόνισε ότι μόνο μέσα από τη συνεργασία , τη σύμπνοια και την ομόνοια όλων των οργάνων του Δήμου επιτυγχάνουμε τους στόχους μας και παραδίδουμε τον Δήμο μας, με θετικό πρόσημο στη νέα γενιά.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook