Πρωτοβουλία Πολιτών: «Αντιδημοκρατική λειτουργία του Συμβουλίου και σκοπιμότητα της Δημοτικής Αρχής»

πρωτοβουλία-πολιτών-αντιδημοκρατι-1000690

Για αντιδημοκρατική διαδικασία κάνει λόγο η Πρωτοβουλία Πολιτών, τοποθετούμενη σαν παράταξη μετά από ανάλογες εκφράσεις απόψεων από επικεφαλής και συμβούλους, για το περίφημο μεταμεσονύκτιο δημοτικό συμβούλιο της 19ης Φεβρουαρίου.

Παρά την αρχική στήριξή της στην δημοτική αρχή, είναι από τις πρώτες φορές που η Πρωτοβουλία Πολιτών καταγγέλλει πρακτικές της, διαμαρτυρόμενη για τον τρόπο διεξαγωγής της διαδικασίας, την έλλειψη ενημέρωσης καθώς και διαλόγου, αλλά και την ψήφο του Βασίλη Λιβάνιου, η οποία φέρεται να προσμετρήθηκε λάθος.

Αναλυτικά η τοποθέτηση της παράταξης του Γιάννη Σαρρή:

«Όλους αυτούς τους μήνες είναι πολλές οι φορές που έχουμε γίνει μάρτυρες δυσλειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, με αποτέλεσμα την αδυναμία διεξαγωγής των συνεδριάσεων με εποικοδομητικό τρόπο και με ορθές διαδικασίες. Χαρακτηριστική τέτοιας δυσλειτουργίας είναι η συνεδρίαση που διεξήχθη της 19/2/2020.

Πρώτον, διότι κατέληξε να διεξάγεται όχι απλώς μεταμεσονύχτια αλλά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Δεύτερον, διότι ο πρόεδρος ανέσυρε αιφνιδιαστικά το 22ο θέμα της ημερήσιας διάταξης, που αφορούσε στην κατασκευή δημοτικού καταφυγίου – κυνοκομείου στο Καμπάνι Ακρωτηρίου –ένα από πολλές απόψεις σημαντικό θέμα–, για να συζητηθεί κατά προτεραιότητα χωρίς να συντρέχει κανείς λόγος επείγοντος, χωρίς να έχει δοθεί στοιχειωδώς ο χρόνος για ενημέρωση στις δημοτικές παρατάξεις και χωρίς να έχει προηγηθεί διάλογος με τους τοπικούς συμβούλους, τους εκπροσώπους των ενδιαφερόμενων κατοίκων Ακρωτηρίου, τους αρμόδιους φορείς και τα σωματεία.

Με αυτή τη τακτική που επέλεξε η δημοτική αρχή και το προεδρείο να ακολουθήσουν, στέρησαν το δικαίωμα λόγου και ψήφου σε όσους δημοτικούς συμβούλους αδυνατούσαν να παραμείνουν έως τις 4.30πμ, όταν τελικά διεξήχθη η ψηφοφορία, ενώ αγνόησαν με αντιδημοκρατικό και αδικαιολόγητο τρόπο τις έντονες διαμαρτυρίες των εκπροσώπων των κατοίκων, που ζητούσαν το θέμα να συζητηθεί κανονικά στη σειρά του και όχι από ένα αποψιλωμένο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αποκορύφωμα δε της αντιδημοκρατικής και ανορθόδοξης διαδικασίας είναι το γεγονός ότι, αφού δεν έγινε ονομαστική ψηφοφορία, η ψήφος του δημοτικού συμβούλου της Πρωτοβουλίας Πολιτών Βασίλη Λιβάνιου, που όπως αποτυπώνεται και στο σχετικό βίντεο καταψήφισε την κατασκευή καταφυγίου – κυνοκομείου αδέσποτων στο Καμπάνι Ακρωτηρίου, δεν προσμετρήθηκε στις αρνητικές ψήφους αλλά καταγράφηκε ως απέχων, με αποτέλεσμα να κατασκευαστεί έτσι μια οριακή πλειοψηφία υπερψήφισης της πρότασης της δημοτικής αρχής.

Όλα τα παραπάνω γεγονότα συνιστούν, εκτός από παράδειγμα που αποτυπώνει την αντιδημοκρατική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, σαφείς ενδείξεις σκοπιμότητας εκ μέρους της δημοτικής αρχής, ώστε το έλλειμμα ενημέρωσης και διάλογου, η μεταμεσονύκτια συζήτηση και η επακόλουθη αποχώρηση των συμβούλων, που αδυνατούσαν να παραμείνουν στην αίθουσα μέχρι τα ξημερώματα, να επιφέρουν ευκολότερα το επιθυμητό αποτέλεσμα με την πρακτική που παραπέμπει στο δόγμα «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα».

zarpanews.gr

2 thoughts on “Πρωτοβουλία Πολιτών: «Αντιδημοκρατική λειτουργία του Συμβουλίου και σκοπιμότητα της Δημοτικής Αρχής»

  1. ΕΓΩ ΛΕΩ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΜΕΡΙΚΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ…..ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΑΣ ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

    1. Το ζήτημα δεν είναι κάποιοι να πετάνε σκουπίδια και κάποιοι να ακολουθούν και να τα μαζεύουν.
      Γιατί με την ίδια λογική και εσείς και εγώ πρέπει να μαζεύουμε τα σκουπίδια των άλλων.
      Σε ότι αφορά τους δημοτικούς συμβούλους να βοηθήσουμε όλοι ώστε το δημοτικό συμβούλιο να λειτουργεί καλύτερα.
      Δημοκρατία έχουμε!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook