Χανιά | Πήγαν να την φτιάξουν και την… έκαναν άχρηστη – Απίστευτη κακοτεχνία στην επισκευή της γέφυρας του Αλικιανού | Photos

Περισσότερο… σαμποτάζ παρά αποκατάσταση ήταν οι εργασίες που πραγματοποίησε συνεργείο της Περιφέρειας στη γέφυρα του Αλικιανού.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες του zarpanews.gr, η γέφυρα είναι σε άσχημη κατάσταση δύο μόλις εικοσιτετράωρα μετά την αποκατάστασή της, αφού κάποιος είχε τη φαεινή ιδέα να την τσιμεντώσει!

Η γέφυρα, που τοποθετήθηκε στο σημείο μετά την κατάρρευση της ιστορικής γέφυρας του Κερίτη είναι τύπου Bailey, με ξύλα που χρειάζονταν συχνά αλλαγές και παρεμβάσεις λόγω του μεγάλου φόρτου, αφού εξυπηρετούσε μεγάλο αριθμό αυτοκινήτων καθημερινά, ακόμα και πέραν του προβλεπόμενου βάρους σύμφωνα με τους κατοίκους.

Όπως προκύπτει, δεν ήταν πολύ πετυχημένη η ιδέα να χρησιμοποιηθεί τσιμέντο, με τη γέφυρα ήδη να “σπάει” και τις πρώτες ρωγμές να εμφανίζονται. Θέμα χρόνου είναι να αρχίσουν να φεύγουν ολόκληρα κομμάτια στον ποταμό, δημιουργώντας πρακτικό πρόβλημα προσπέλασης και μεγάλη ανασφάλεια για τους οδηγούς.

Παράλληλα, τοποθετήθηκαν υπερμεγέθη σαμαράκια, δημιουργώντας ακόμα μεγαλύτερη ταλαιπωρία σε όσους περνούν από το σημείο, που δεν μπορούν να πιστέψουν πως η αναμενόμενη αποκατάσταση κατέληξε σε αυτό το… αστείο.

Σαν να μην έφτανε αυτό, το συνεργείο απλά πέταξε μέσα στο ποτάμι μερικά ξύλα από τη γέφυρα που ούτε σκέφτηκαν να μαζέψουν φεύγοντας…

zarpanews.gr

6 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Έχετε δει σε αυτή τη χώρα επιστήμονα οδοποιίας;Μπορεί αυτή η χώρα να το στηρίξει η θα του πει βάλε 2 κιλά χώμα και μια χαρά είναι…ανοησία άγνοια και λεφτά να φεύγουν

 2. Γενικά, καλύτερα η περιφέρεια να μην ασχολείται με γέφυρες.τη μια την έριξαν πετώντας στα θεμελια την άλλη τη τσιμεντωσαν και θα πεσει. απλα γελοίοι….
  Κύριε Καλόγερη συγχαρητήρια θερμά θα γελάσει μαζί μας όλη Ελλάδα σε μερικές ημέρες πάλι.

 3. Ο μακαριτης ο Κλυνν εγραψε:
  Ελλάδα,πατρίδα θρησκεία, σουβλάκι με πίτα,
  του Datsun, Adidas και χάνι της Γραβιάς.
  Αυτή η χώρα δε σώζεται με τίποτις
  άμα λάχει να ούμε…
  Πιο επικαιρο παρα ποτέ

 4. Εισαγγελέα φέρτε και εδώ. Ρήτρες δεν έχουν τα έργα; Να αποζημιώσουν και να πάνε και μέσα. Ποιος ξέρει πόσα θύματα έχουν πέσει σε άλλα έργα τους

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ