Χανιά | Πέθανε η τελευταία εν ζωή ανιψιά του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού

χανιά-πέθανε-η-τελευταία-εν-ζωή-ανιψιά-1656814

Πέθανε η τελευταία εν ζωή ανιψιά του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού, Γιαννούλα Μανδραμπαζάκη. Η εκλιπούσα ήταν κόρη της αδελφής του Αγίου, Σμαράγδας Νικολακάκη και ζούσε στο Σηρικάρι Κισσάμου.

Κατά την εξόδιο ακολουθία, που χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισσάμου και Σελίνου Αμφιλόχιος, αναφέρθηκε στην αείμνηστη ανιψιά του αγίου, τονίζοντας την καλοσύνη και την καθαρότητα της ψυχής της, αλλά και τη χαρά που είχε πάρει όταν η ίδια βίωσε την Αγιοκατάταξη του Οσίου Νικηφόρου, αλλά και τη θεμελίωση της εκκλησίας, σε χώρο τον οποίο δώρισε η οικογένεια της.

«Με σεβασμό και συγκίνηση κατευοδώνουμε σήμερα, εις το ταξίδι της αιωνιότητας, την σεβαστή μας γερόντισσα Ιωάννα (Γιαννούλα) Μανδραμπαζάκη, τελευταία εν ζωή ανιψιά του Οσίου πατρός ημών Νικηφόρου του Λεπρού. Η μακαριστή αδελφή μας Γιαννούλα, όπως όλοι την γνωρίσαμε, υπήρξε πρόσωπο χαριτωμένο και ευλογημένο, με ανυπόκριτη και βαθιά πίστη προς τον Θεό και καρδιακή ευλάβεια στον Όσιο Νικηφόρο. Τον «θείο» της, όπως ονόμαζε τον Όσιο, τον Οποίο είχε γνωρίσει και αγαπήσει μέσα από τις διηγήσεις της μακαριστής μητέρας της, Σμαράγδας Νικολακάκη, το γένος Τζανακάκη, κατά σάρκα αδελφής του Οσίου Νικηφόρου.

Η σεβαστή γερόντισσα Γιαννούλα αξιώθηκε να ζήσει την Αγιοκατάταξη του Οσίου Νικηφόρου, την δημιουργία του Ι.Προσκυνήματος Του σε ιδιοκτησία που η οικογένεια της δώρισε εις την Ι. Μητρόπολη μας, τα θυρανοίξια και τα ιερά εγκαίνια του Ιερού Προσκυνήματος. Χαιρόταν σαν μικρό παιδί όλη αυτή την πνευματική χαρά δημιουργίας του Προσκυνήματος του Αγίου μας. Το φωτεινό πρόσωπο της και το καθάριο βλέμμα της καθρέπτιζαν την αγνότητα και καθαρότητα της ψυχής της. Γεμάτη αγάπη, καλωσύνη, χαμόγελο και ευχές προς όλους. Την ευγνωμονούμε και την ευχαριστούμε.

Πολύτιμη η κληρονομιά της ευχής της και της βαθιάς ευλάβειας της προς τον Όσιο, από το σπίτι του Οποίου δεν έλειπε από καμία Ι.Παράκληση και Θεία Λειτουργία. Παρακαταθήκη ιερή προς τα παιδιά και τα έκγονα της, αλλά και όλους εμάς. Βαθιά η συγκίνηση μας που κατευοδώνουμε μία συγγενή του Αγίου μας, με την βεβαιότητα ότι οι πρεσβείες του αγαπημένου της «θείου», του Οσίου πατρός ημών Νικηφόρου του Λεπρού, την συνοδεύουν εις τις αγκάλες και τα σκηνώματα της δόξας του Θεού», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος.

Η ίδια πριν από λίγο καιρό, είχε τιμηθεί από την Ιερά Μητρόπολη κατά την πρώτη Θεία Λειτουργία μετά τα εγκαίνια του Ιερού Ναού που βρίσκεται στο Σηρικάρι (δείτε ΕΔΩ).

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook