Χανιά | Περιορίζουν τις υπηρεσίες οι λογιστές ως τις 2 Φεβρουαρίου – Ποιες αιτήσεις θα υποβάλλουν

χανιά-περιορίζουν-τις-υπηρεσίες-οι-λο-1170060

Στον Zarpa Radio 89,6 και την εκπομπή της Ευτυχίας Πενταράκη και του Γιώργου Κολομπάκη, μίλησε ο πρόεδρος Συλλόγου Αδειούχων Λογιστών-Φοροτεχνικών Χανίων, Κώστας Σταυρουλάκης, ο οποίος ανακοίνωσε ότι οι λογιστές μέχρι τις 2 Φεβρουαρίου θα εξυπηρετούν μονάχα συγκεκριμένες περιπτώσεις αιτήσεων:

«Θα υποβάλλονται μόνο οι δηλώσεις ΦΠΑ και η επιστρεπτέα προκαταβολή, τα εργατικά ζητήματα με το ταμείο ανεργίας και τέλος, θα δεχόμαστε και τα ιδιαίτερης σοβαρότητας επείγοντα περιστατικά. Για όλα τα άλλα, θα γίνει η δουλειά αργότερα, την επόμενη εβδομάδα. Ένα μισθωτήριο που λήγει σε ένα μήνα, θα περιμένει. Η απόφασή μας στάλθηκε και στον πρωθυπουργό. »

Ο κ. Σταυρουλάκης εξήγησε ότι αιτία είναι η υπερφόρτωση των λογιστών που προκαλείται και από το ότι το ελληνικό δημόσιο ζητάει δηλώσεις και υποβολές, με προθεσμίες που συμπίπτουν:

«Τέσσερις φορές τον χρόνο υποβάλλονται σωρηδόν όλες οι δηλώσεις ΦΠΑ όλων των επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Σ’αυτές τις τέσσερις φορές, η τελευταία εβδομάδα είναι πάντα τραγική για τους λογιστές που έχουν μαζέψει όλα τα τιμολόγια, έχουν βγάλει τις περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ και τους μένει μια βδομάδα περίπου να υποβάλουν όλα αυτά στο υπουργείο. Σε αυτή λοιπόν την εβδομάδα, που είναι τέσσερις φορές τον χρόνο, βρήκαν να ζητήσουν να υποβάλουμε και τις δηλώσεις για την επιστρεπτέα προκαταβολή 5 που αφορούν όλη την Ελλάδα. Αυτό είναι ανικανότητα και εφόσον είναι ανίκανο το κράτος να μπορεί να δώσει μια απλή λύση, δηλαδή να υποβάλουμε τις αιτήσεις μια εβδομάδα μετά, κλείνουμε τα γραφεία μας για τις υπόλοιπες κινήσεις. Δεν έχουμε πρόβλημα να ανταπεξέλθουμε στην πίεση, αλλά όταν διαπιστώνεται ανικανότητα του υπουργείου να σχεδιάσει σωστά, απλά πράγματα, πρέπει κι εμείς να αντιδράσουμε. »

Ο κ. Σταυρουλάκης επισήμανε ακόμα, ότι η κατάσταση με την έλλειψη κατανόησης για απλά πράγματα είναι συνεχής, φέρνοντας ως παράδειγμα το υπουργείο Εργασίας:

«Στέλναμε επιστολές και «καταδίδαμε» στον πρωθυπουργό τα όσα έκανε η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, όπου είχαμε τεράστια προβλήματα. Ακόμα κι αν δεν ήταν υπαίτιοι, ήταν οι υπεύθυνοι. Τους ρωτούσες πότε θα υποβάλει την αίτηση ο εργαζόμενος και έβαζαν μια μέρα – τα Χριστούγεννα. Και χαίρομαι ιδιαιτέρως που ο συγκεκριμένος (σ.σ. Γιάννης Βρούτσης) αποχώρησε από το υπουργείο.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook