Χανιά | Παρουσιάστηκε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος “Πράσινοι – Αλληλεγγύη” | Photos

χανιά-παρουσιάστηκε-το-ευρωψηφοδέλτ-855600

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο «Ταράτσα καφέ», στο λιμάνι των Χανίων, ο επικεφαλής του πολιτικού σχήματος «Πράσινοι – Αλληλεγγύη» και υποψήφιος Ευρωβουλευτής, Νίκος Χρυσόγελος παρουσίασε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματός του.

Σε αυτό περιλαμβάνονται η γνωστή Χανιώτισσα και δραστήρια στα οικολογικά και κοινωνικά θέματα, Ρούλα Καστρινάκη, ο Αποστόλης Αποστολάκης, υποψήφιος στο Ρέθυμνο και δραστήριος στα θέματα της θάλασσας καθώς και του Περιβάλλοντος.Στη συνάντηση γνωριμίας που έγινε το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων  ο Υποψήφιος Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, Χρύσα Τερεζάκη, Κωστής Τζωρτζάκης, Λευτέρηςε Νταγκουνάκης, αλλά και ο βιολόγος, που ασχολείται με θέματα κυρίως βιοοηθικής,  Γιάννης Μαχαίρας.

Στην παρουσίαση που ακολούθησε  ο κ. Χρυσόγελος ανέλυσε τις προτάσεις και τις θέσεις του κινήματος, ενόψει των επερχόμενων εκλογών, λέγοντας τα εξής:

«Οι «Πράσινοι – Αλληλεγγύη» είναι ένας συνδυασμός, ο οποίος θέλουμε να δώσει ένα άλλο πολιτικό στίγμα. Εκφράζουμε την πολιτική των πολιτών, μία πολιτική με αξίες, μια πολιτική που αξίζει. Αυτό που μας λέει ο κόσμος που συναντάμε στον κόσμο, είναι ότι έχουμε κάτι να ψηφίσουμε, για το οποίο δεν θα μετανιώσουμε αύριο.

Εκφράζουμε αυτές τις σύγχρονες προτάσεις και λύσεις που αφορούν την προστασία του κλίματος, τη δημιουργία μιας νέας οικονομίας που θα είναι προς όφελος και του περιβάλλοντος και της κοινωνίας. Επιδιώκουμε να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, ώστε οι άνθρωποι να ζούνε με αξιοπρέπεια, να μην εξαρτώνται από επιδόματα και φιλοδωρήματα φτώχειας, επιδιώκουμε να ενισχυθεί η κοινωνική συνοχή στην κοινωνία. Προσπαθούμε να συνενωθεί η κοινωνία μέσα από την υπέρβαση των λαθών του παρελθόντος.

Επιδιώκουμε να ενισχυθεί η δημοκρατία, όλες οι λήψεις αποφάσεων θέλουμε να γίνονται με μεγαλύτερη συμμετοχή των πολιτών, είτε αυτό αφορά ένα χώρο που θα γίνει πράσινο ή όχι, είτε αφορά τα θέματα της ενέργειας, είτε αφορά επιλογές στρατηγικές στην Περιφέρεια ή σε μία χώρα.

Οι άνθρωποι σήμερα διεκδικούν περισσότερη δημοκρατία. Περισσότερη δημοκρατία σημαίνει να μπορούμε να συζητάμε, να έχουμε πολιτική αντιπαράθεση, αλλά και να έχουμε περισσότερη σύνθεση. Να συνθέτουμε προτάσεις μέσα από τις διαφορετικές αφετηρίες και τις διαφορετικές προσεγγίσεις του καθένα. Αλλά είναι μία εποχή που πρέπει να κοιτάξουμε τη μεγάλη εικόνα και μας ενδιαφέρει πάρα πολύ η Ευρώπη γιατί η Ευρώπη είναι το «σπίτι» μας.

Μπορεί να έχουμε να πούμε πολλά για αυτό το «σπίτι», μπορεί να έχουμε κάποια πράγματα που δεν μας αρέσουν , αλλά αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να… γκρεμίσουμε το «σπίτι» ή να το αφήσουμε στα χέρια άλλων , που δεν αγαπάνε αυτό το σπίτι. Σημαίνει ότι εμείς οι πολίτες πρέπει να κάνουμε περισσότερα, έτσι ώστε να κάνουμε την Ευρώπη καλύτερη.

Ευρώπη καλύτερη σημαίνει, πιο ισχυρή κοινωνική πολιτική. Ισχυρός κοινωνικός πυλώνας στην Ευρώπη και καλύτερη σχέση μεταξύ του επιπέδου των Δήμων,  των Περιφερειών, ώστε να υπάρχει μία αμφίδρομη σχέση. Δηλαδή η Ευρώπη θέτει τις μεγάλες στρατηγικές για τη σημερινή εποχή, είτε αφορά το κλίμα, είτε την κοινωνική πολιτική, την οικονομία την απασχόληση, τα όρια που πρέπει να τεθούν στην παγκοσμιοποίηση. Αλλά και το τοπικό επίπεδοι, οι Δήμοι, οι τοπικές κοινωνίες είναι αυτές που ξέρουν καλύτερα ποιες είναι οι ανάγκες και ποιες οι προτεραιότητες.

Επομένως πρέπει να δημιουργήσουμε μία μεγάλη «γέφυρα», μεταξύ των ευρωπαϊκών θεσμών και κυρίως του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, που είναι ο μόνος εκλεγμένος ευρωπαϊκός θεσμός, με την τοπική κοινωνία. Να επωφεληθούμε από τα ευρωπαϊκά «εργαλεία» και ταυτόχρονα η εξέλιξη της Ευρώπης να είναι ένα αποτέλεσμα της συμμετοχής των τοπικών κοινωνιών».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook