Χανιά | Παραμένουν στον Καλαθά οι μετανάστες – Εντοπίστηκε κρούσμα κορονοϊού

Στη δημοτική κατασκήνωση στον Καλαθά Ακρωτηρίου παραμένουν οι μετανάστες που είχαν αποβιβαστεί στην Παλαιόχωρα, έπειτα από την περισυλλογή τους στη θάλασσα από δεξαμενόπλοιο και προς το παρόν δεν έχει αποσαφηνιστεί η μοίρα των 153 αυτών ανθρώπων.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας διεξαγόταν διαδικασία ταυτοποίησης και ήδη είναι γνωστό ότι οι μετανάστες αυτοί προέρχονται από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, το Ιράν, το Ιράκ και ίσως από κάποιες άλλες χώρες, αλλά τα ακριβή στοιχεία θα ανακοινωθούν αργότερα.

Ανάμεσα στους μετανάστες υπάρχουν βρέφη, με τουλάχιστον ένα ηλικίας μόλις 1 έτους, ενώ υπάρχουν και αρκετά παιδιά διάφορων ηλικιών. Συνολικά οι ανήλικοι ξεπερνούν τους 40.

Όλοι οι μετανάστες υποβλήθηκαν το Σάββατο σε rapid test και εντοπίστηκε ένα κρούσμα κορονοϊού, το οποίο και απομονώθηκε σε ειδικό δωμάτιο. Αναμένεται να διεξαχθούν επαναληπτικά τεστ τις επόμενες μέρες.

Το ανακριτικό έργο για τον εντοπισμό των διακινητών έχει αναλάβει το Λιμενικό, ενώ συνδρομή στην ταυτοποίηση παρέχει και η ΕΛ.ΑΣ. Μέχρι αργά το απόγευμα του Σαββάτου πάντως δεν υπήρχαν πληροφορίες για εντοπισμό των διακινητών.

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ