Χανιά | Ολοήμερο δράσεων για την ασφάλεια στο διαδίκτυο – Επισκέψεις σε σχολεία και ανοικτή εκδήλωση την Πέμπτη | Video

χανιά-ολοήμερο-δράσεων-για-την-ασφάλε-1333250

Για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν σήμερα τα παιδιά στο διαδίκτυο,  όπως εκείνον του εθισμού, της εκμετάλλευσης και πολλούς ακόμα, θα μιλήσουν την Πέμπτη στα Χανιά εξειδικευμένοι αξιωματικοί του Σώματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε ένα ολοήμερο εκδηλώσεων που διοργανώνει η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου.

Το πρωί της Πέμπτης οι αξιωματικοί θα επισκεφτούν το 1ο Πειραματικό (1ο Γυμνάσιο Χανίων) και το 2ο ΕΠΑΛ Χανίων, με διαδοχικές ενημερώσεις στα παιδιά για την ασφαλή πλοήγηση και την πρόληψη της διαδικτυακής εξάρτησης.

Το βράδυ της Πέμπτης, στις 19:00, στην αίθουσα «Πολυχρόνης Πολυχρονίδης» του Πνευματικού Κέντρου Χανίων, θα πραγματοποιηθεί ανοικτή εκδήλωση με ομιλίες από τους ειδικούς, τον κ. Γιώργο Νάκο, ψυχολόγο του ΣΔΗΕ και τον κ. Χαράλαμπο Καρρά, αξιωματικό του ΣΔΗΕ.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν το πρωί της Τετάρτης, οι διοργανωτές τόνισαν τη σημασία της προστασίας των παιδιών από κινδύνους στο διαδίκτυο. Ο π. Γεώργιος Περράκης, γενικός αρχιερατικός επίτροπος της Ι.Μ. Κυδωνίας και Αποκορώνου δήλωσε ότι τα παιδιά σήμερα εκτίθενται και εξαρτώνται από το διαδίκτυο, πρέπει να γνωρίζουν τι να προσέχουν στην καθημερινή τους πλοήγηση.

Η Αργυρώ Παρδαλάκη, συνιδρύτρια και υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της δομής επαγρύπνησης στο διαδίκτυο της Ι.Μ. Κυδωνίας και Αποκορώνου, η οποία θα βρίσκεται επίσης ανάμεσα στους ομιλητές, ανέφερε ότι η ενημέρωση των γονέων και των παιδιών είναι ιδιαίτερα σημαντική και κάλεσε όλους όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση.

Δείτε δηλώσεις:

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook