Χανιά | Όλα όσα έγιναν στην ενθρόνιση του Μητροπολίτη Τίτου – Πλούσιο φωτορεπορτάζ
Επίσημα αναλαμβάνει τα καθήκοντά του από σήμερα, ο νέος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου Τίτος, ο οποίος ενθρονίστηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των εισοδίων της Θεοτόκου στα Χανιά.
Λίγο μετά τις 11 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος, βρέθηκε στο Ίδρυμα Αγία Σοφία στον Αποκόρωνα, όπου τον υποδέχθηκσε ο Δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης, με συνοδεία κρητικής μουσικής με μαντινάδες και ριζίτικα.
Στη συνέχεια μέσω αυτοκινητοπομής ο Μητροπολίτης έφτασε στην έδρα της Μητρόπολης, τα Χανιά, όπου τον περίμεναν κληρικοί και λαϊκοί για να λάβουν την ευλογία του και να αναφωνήσουν «Άξιος».
Η τελετή της ενθρόνισης έγινε υπό βροχή, κάτι που άλλαξε τον αρχικό σχεδιασμό που ήθελε η υποδοχή του να γίνει στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς, με αποτέλεσμα το σημείο να μεταφερθεί στη Χάληδων.
Εκεί τον υποδέχθηκε ο δήμαρχος Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο οποίος μάλιστα σχολίασε πως μαζί με την ευλογία, ο Σεβασμιώτατος, έφερε και τη βροχή, κάτι που χρειάζεται ο τόπος, εξαιτίας της λειψυδρίας.
Ο κόσμος στη Χάληδων, ήταν αρκετός που παρά την έντονη βροχόπτωση συνόδευσε τον Μητροπολίτη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, για να ξεκινήσει η τελετή της ενθρόνισης.
Αρκετοί ήταν οι πιστοί που τον πλησίασαν για να λάβουν την ευλογία τους, με πολλούς να ξεσπούν σε δακρυα συγκίνησης.
Η Μητρόπολη ήταν ασφυκτικά γεμάτη, για περισσότερες από δύο ώρες, όσες διήρκησε η τελετή.
Όσοι μίλησαν για τον Μητροπιολίτη ήταν φανερά συγκινημένοι και τον υποδέχθηκαν με τα θερμότερα λόγια, ενώ ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης του προσέφερε ως αναμνηστικό δώρο ένα εγκόλπιο αλλά και μια φωτογραφία του Μακαριστού Μητροπολίτη Κισσάμου και Σελίνου Κυρού Ειρηναίου, την ώρα που εκτελούσε εργασίες για την κατασκευή κοινωφελών ιδρυμάτων.
Αναμνηστικό δώρο δέχθηκε και από τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκο Καλογερή.
Eκ μέρους των κληρικών της Μητρόπολης του προσφέρθηκε μια εικόνα, την οποία φιλοτέχνησαν οι μοναχές από την Ιερά Μονή Χρυσοπηγής, που απεικονίζει την Παναγία, τον Χριστό και τον Άγιο Τίτο.
Παρόντες στην τελετή ήταν η Υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, η Υφπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Σέβη Βολουδάκη, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας.
Ο Μητροπολίτης, στον ενθρονιστήριο λόγο του συγκίνησε και συγκινήθηκε, κάνοντας τον κόσμο να ξεσπά σε χειροκροτήματα. «Σας κοιτώ κατάματα και σας λέω ότι βρίσκομαι ανάμεσά σας. Από σήμερα πολιτογραφούμαι Χανιώτης. Η καρδιά των Χανιωτών είναι ζεστή και ανοιχτή. «Δώστε μου το χέρι σας για να σας δώσω την καρδιά μου», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος (δείτε ΕΔΩ)
Δείτε όλα όσα έγιναν το Σάββατο στις φωτογραφίες του zarpanews.gr


zarpanews.gr






Να απομακρύνει τα φίδια που τον περιτριγυρίζουν στη μητρόπολη. Το νου του στα τριάντα αργύρια.