Χανιά | Όλα έτοιμα για τα Βενιζέλεια – Τί δήλωσαν διοργανωτές και αθλητές για τη μεγάλη διοργάνωση της Κυριακής | Video

χανιά-όλα-έτοιμα-για-τα-βενιζέλεια-τ-1700505

Αντίστροφα κυλά ο χρόνος για τη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού στα Χανιά. Για ακόμα μία χρονιά το διεθνές μίτινγκ στίβου «Βενιζέλεια» στη καρδιά της πόλης.

Το Εθνικό Στάδιο Χανίων, την Κυριακή 28 Μαΐου θα φιλοξενούν Έλληνες και ξένους πρωταθλητές από 25 χώρες, προσφέροντας στους φιλάθλους του στίβου ένα εξαιρετικό θέαμα.

Πρόκειται για «μία πάρα πολύ υψηλού επιπέδου διοργάνωση γιατί θα βρίσκονται στα Χανιά κορυφαίοι αθλητές από το εξωτερικό και την Ελλάδα, αθλητές με μεγάλες διακρίσεις σε διεθνείς διοργανώσεις» όπως δήλωσε ο πρόεδρος ΑΟ Κύδων, Σάκης Κουβάτσος.

«Οι αγώνες είναι αφιερωμένοι στη μνήμη του μεγάλου μας Εθνάρχη και στην σύζυγό του, Έλενα Βενιζέλου που είναι αυτή που έφτιαξε το στάδιο, που είναι ένα στολίδι για την πόλη των Χανίων και όχι μόνο. Ο ΣΕΓΑΣ τους στηρίζει με τον καλύτερο τρόπο» δήλώσε ο γεν. γραμματέας ΣΕΓΑΣ και πρόεδρος ΓΣ Ελ Βενιζέλος, Γιώργος Γιατρουδάκης, ο οποίος ευχαρίστησε τους φορείς και τους χορηγούς για τη στήριξή των αγώνων.

Με τη σειρά του ο δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης είπε πως «έχουμε αυτή τη στιγμή ίσως το πιο προβεβλημένο διεθνές μίτινγκ της χώρα μας στο διεθνή στερέωμα του αθλητισμού και οφείλω να συγχαρώ τους δύο συλλόγους γιατί ένωσαν τις δυνάμεις τους, φέρνοντας αυτό το αποτέλεσμα»:

«Είναι μία διοργάνωση που από τότε που ήμουν μικρό παιδί την περίμενα με λαχτάρα, όπως κι άλλοι συμπολίτες μας» σημείωσε μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος Χανίων, Στέλιος Μιχαηλάκης, ενώ συνεχάρη τόσο τους αθλητές όσο και τα σωματεία.

Ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Κρήτης, Αντώνης Παπαδεράκης δήλωσε:

«Είναι μία πρόκληση για όλους μας, για την πολιτεία, την Περιφέρεια και τους σχετικούς δήμους ώστε να ενεργήσουμε το επόμενο διάστημα για να αναπτύξουμε με μεγαλύτερη πληρότητα τις αθλητικές υποδομές ούτως ώστε να γίνουν τα Χανιά ένας τόπος που θα μπορεί να φιλοξενεί διοργανώσεις όχι μόνο υψηλού επιπέδου όπως αυτή, αλλά και να βοηθήσει αθλητές υψηλού επιπέδου για την προετοιμασία τους».

Για τον χαρακτήρα της ηθικής υποστήριξης του ιδρύματος Ελευθέριος Βενιζέλος, μίλησε ο γεν. διευθυντής του, Νίκος Παπαδάκης: «Οι αγώνες αυτοί έχουν ένα ιδιαίτερο συμβολικό και ιστορικό βάρος, αφού σχετίζονται με τον μεγαλύτερο πολιτικό της νεότερης ιστορίας της Ελλάδας, με τον άνθρωπο που άλλαξε την τύχη του λαού και διπλασίασε την έκταση της χώρας. Και βεβαίως με την δωρεά και προσφορά της γυναίκας του, της Ελενας Βενιζέλου, χάρη στην οποία υφίσταται αυτό το στάδιο όπως εν πάσει περιπτώσει είναι αυτή τη στιγμή».

«Ο αθλητικός τουρισμός σε παγκόσμια κλίμακα σημαίνει 12% του τουρισμού σε ευρεία κλίμακα. Σε πολλές δε ανεπτυγμένες χώρες ο αθλητικός τουρισμός φτάνει στα επίπεδα του 20%. Συνεπώς όλοι μπορούμε να καταλάβουμε πόσο σημαντικός είναι, διότι εμείς στην Κρήτη και ειδικά στα Χανιά έχουμε όλες τις προϋποθέσεις, έχουμε τις κλιματολογικές αλλά και τις διατροφικές καλές συνθήκες, που μπορούμε να προσελκύσουμε κι άλλα τέτοια event» δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΧ, Αντώνης Ροκάκης:

Η υπεύθυνη χορηγιών της ANEK Lines, Άννα Νικολακάκη σημείωσε: «Η ευχή όλων είναι και σε αυτό το μίτινγκ να καμαρώσουν οι φίλαθλοι που θα το παρακολουθήσουν σπουδαίες πρωτιές και του χρόνου να είμαστε καλά όλοι οι μετέχοντες, αθλητικοί σύλλογοι και φορείς, ώστε να γιορτάσουμε την αναβάθμιση του μίτινγκ σε gold».

«Ως διοίκηση του ΕΑΚ Χανίων ο συνεχής στόχος μας είναι να αναβαθμίζουμε τις εγκαταστάσεις μας έτσι ώστε να έρχονται όσο το δυνατόν μεγαλύτερου βεληνεκούς αθλητές» σημείωσε ο πρόεδρος του εθνικού αθλητικού κέντρου, Τάκης Σβουράκης:

«Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι στα Χανιά ως τεχνικός σύμβουλος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας. Θέλουμε να δούμε πόσο πολύ έχει βελτιωθεί αυτό το μίτινγκ ώστε να συνεχίσει Στην ίδια κατεύθυνση που κινείται και ίσως και ψηλότερα». δήλωσε ο τεχνικός σύμβουλος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας Πέρες Ινοσένσιο:

Την χαρά του για τη διεξαγωγής της διοργάνωσης μετέφερε ο πρωταθλητής σφυροβολίας, Χρήστος Φραντζεσκάκης «Ελπίζω να συνεχίσει έτσι και να ανέβει κατηγορία το μίτινγκ σε silver ή ακόμα και gold κάποια στιγμή ώστε να γίνονται μεγάλοι αγώνες ς στην πόλη μας». Μιλώντας για την προετοιμασία του επεσήμανε πως «η σεζόν δεν έχει ξεκινήσει όπως θα ήθελα αλλά βρίσκω τα πατήματά μου σε κάθε αγώνα και αύριο πιστεύω για μία καλύτερη επίδοση».

Με τη σειρά του, ο επίσης πρωταθλητής σφυροβολίας Ιβάν Μενγκλέμπεη κάλεσε τους πολίτες να παραβρεθούν στους αγώνες ενώ ευχαρίστησε τους διοργανωτές.

«Είναι πολύ σημαντικό για μας να έχουμε καλούς αγώνες στην Ελλάδα για να μπορούμε να παίρνουμε βαθμολογίες κι έτσι να μπορούμε να προκρινόμαστε μέσω του ranking στους αγώνες στόχου όπως είναι το παγκόσμιο και το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Ευχόμαστε να έχει καλό καιρό και να προσφέρουμε καλό θέαμα σε όλους» τόνισε:

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook