Χανιά | Νέα δεξαμενή σε Μεσκλά και Καράνου στον Πλατανιά για την αναβάθμιση υποδομών ύδρευσης

χανιά-νέα-δεξαμενή-σε-μεσκλά-και-καράν-1485747

Στη τελική ευθεία μπαίνει το έργο «Αναβάθμισης υποδομών ύδρευσης στην Τ.Κ. Μεσκλών & Τ.Κ. Καράνου του Δήμου Πλατανιά για την ενίσχυση της ζώνης ΟΧΕ».

Το έργο είναι προϋπολογισμού 150.000€ και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης με τίτλο «Δράσεις Στρατηγικής ΟΧΕ περιοχών φυσικού κάλλους UNESCO – Ομάδα Α» στο πλαίσιο της Δράσης 6.b.un.1 «Αναβάθμιση – συμπλήρωση συστημάτων ύδρευσης – ΟΧΕ UNESCO» και οι υπογραφές μεταξύ του Προέδρου της ΔΕΥΑΒΑ κ. Ευτύχη Μαυρογένη και της εταιρείας Περδικάκης & ΣΙΑ Ο.Ε. αναδόχου έργου, αναμένεται να πέσουν αύριο, Τρίτη.

Με το έργο αυτό, που έχει χρονικό ορίζοντα 6 μηνών, προβλέπεται η αντικατάσταση των υφιστάμενων παλαιωμένων αγωγών ύδρευσης από τη πηγή στη Θέση «Παναγία» της Τ.Κ. Μεσκλών, της Δ.Ε. Μουσούρων του Δήμου Πλατανιά έως τις υφιστάμενες υποδομές Ύδρευσης της ΔΕΥΑΒΑ επιτυγχάνοντας έτσι τις απώλειες στο δίκτυο ύδρευσης και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Πλησίον του παλιού αντλιοστασίου ύδρευσης προβλέπεται η εγκατάσταση νέας δεξαμενής ύδρευσης χωρητικότητας 100μ3.

Επιπλέον, προβλέπεται η εγκατάσταση νέας δεξαμενής ύδρευσης χωρητικότητας 200μ3 στη θέση “Πάνω Καρές” του οικισμού Καράνου της Δ.Ε. Μουσούρων του Δήμου Πλατανιά, για την ενίσχυση των αποθεμάτων νερού σε οικισμούς της ΔΕ Μουσούρων.

Η νέα δεξαμενή θα τροφοδοτηθείται με νερό με διασύνδεση με την υφιστάμενη δεξαμενή πλησίον της η οποία τροφοδοτείται μέσω υφιστάμενου αγωγού Φ90 από την υδρομάστευση στη θέση «Καράνου Καρές».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook