Χανιά | Μπήκαν στο σχολείο, έκλεψαν 18 τάμπλετ και έφυγαν «κύριοι»

χανιά-μπήκαν-στο-σχολείο-έκλεψαν-18-τάμ-1060021

Κλοπή 18 τάμπλετ που χρησιμοποιούνταν για τηλεκπαίδευση σημειώθηκε στο σχολικό συγκρότημα του Κουμπέ, πράγμα που έγινε αντιληπτό την Δευτέρα το πρωί. Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Χανίων Αντώνης Βαρδάκης μίλησε στο Zarpa Radio 89,6 και τον Λεωνίδα Φιλικόζη για το συμβάν.

Η κλοπή ανακαλύφθηκε από τους διευθυντές και καθηγητές του σχολικού συγκροτήματος. Το Σαββατοκύριακο οι καθηγητές βρίσκονταν στο χώρο του σχολείου, όπου γίνονται εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης.

«Οι χώροι δεν διέθεταν πόρτες, λόγω εργασιών. Τα τάμπλετ βρίσκονταν σε ένα κλειδωμένο εργαστήριο, το οποίο και παραβιάστηκε. Δεν βανδαλίστηκε κάποιος χώρος, ούτε φαίνεται να έχουν κλαπεί άλλα αντικείμενα» δήλωσε ο Αντιδήμαρχος. Τα 18 αυτά τάμπλετ που κλάπηκαν χρησιμοποιούνταν για τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης και τα είχε προμηθεύσει ο Δήμος Χανίων.  Η αξία των τάμπλετ κυμαίνεται γύρω στα 2.700 ευρώ με το καθένα να στοιχίζει κατά μέσο όρο 150 ευρώ.

Το ερώτημα που τέθηκε στον Αντιδήμαρχο ήταν αν αυτά τα τάμπλετ πρόκειται να αντικατασταθούν. Η απάντηση που δόθηκε ήταν ότι ενδέχεται τα έξοδα αυτά να τα καλύψει ο εργολάβος που είχε την ευθύνη της φύλαξης του χώρου. Στο σχολείο θα υπάρχει security από εδώ και στο εξής, μέχρι την ολοκλήρωση της ολικής ανακαίνισης.

«Δυστυχώς τα σχολεία που δέχονται ανακαίνιση, μεγάλες αλλαγές και παρεμβάσεις σε υποδομές, πέφτουν συχνά θύματα βανδαλισμού» προσέθεσε ο κ. Βαρδάκης. Οι κάμερες και οι φύλακες δεν θεωρούνται λύση για την σωστή φύλαξη του χώρου. Όλοι οι βανδαλισμοί γίνονται από τις 12 μέχρι τις 5 το πρωί, όπου απουσιάζουν οι φύλακες.

«Βανδαλισμό έχουν υποστεί όλες οι σχολικές μονάδες των Χανίων. Σε μία τόσο δύσκολη περίοδο που διανύουμε με τον κορονοϊό, τις πυρκαγιές και τις αντιξοότητες, έχουμε και τέτοιου είδους καταστάσεις» τόνισε ο Αντιδήμαρχος.

Οι εργασίες στο σχολείο του Κουμπέ, στο Γυμνάσιο της Σούδας, στο 2ο ΕΠΑΛ του Δαιδάλου και στο σχολείο της Αμπεριάς υπολογίζεται να ολοκληρωθούν στο τέλος του Αυγούστου.

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας ρωτήθηκε και για την κατασκευή των 8 σχολείων μέσω ΣΔΙΤ στα Χανιά και ανέφερε ότι η διαδικασία προχωρά και αναμένεται να σταλούν τοπογραφικά σχέδια για έγκριση στο Υπουργείο Παιδείας. Η διαδικασία έγκρισης διαρκεί 8 – 12 μήνες, στην συνέχεια θα ακολουθήσει διαγωνισμός ενώ η κατασκευή θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί σε 2 χρόνια.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook