Χανιά | Μεγάλες ελλείψεις καθαριστριών στα σχολεία και τα νηπιαγωγεία

χανιά-μεγάλες-ελλείψεις-καθαριστριώ-1106990

Άσχημη κατάσταση στον τομέα της καθαριότητας των σχολείων, περιέγραψε ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Αντώνης Βαρδάκης, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων.

«Ο αριθμός των μόνιμων καθαριστριών που βρίσκονται τώρα στα σχολεία ειναι 32, και οι ορισμένου χρόνου, ειναι 74. Συνολικά 106. Σχολικές μονάδες όμως έχουμε 156», είπε ο κ. Βαρδάκης.

«Οι ανάγκες που έχουμε για να καλύψουμε όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας, χωρίς να καλύπτεται η πρωινή ζώνη είναι 27 άτομα πλήρους απασχόλησης για την πρωτοβάθμια σχολική επιτροπή,  48 μερικής απασχόλησης για νηπιαγωγεία και

25 άτομα πλήρους απασχόλησης για τη δευτεροβάθμια. Αυτά ειναι τα απολύτως απαραίτητα για να καλύψουμε κενά σε απομακρυσμένα σχολεία.»

Ο κ. Βαρδάκης τόνισε ακόμα ότι «Έχουμε απευθυνθεί στο αρμόδιο υπουργείο μήπως και καλύψουν τα κενά, αλλά η επικοινωνία πάσχει. Το υπουργείο, για παράδειγμα, δεν έχει μεριμνήσει, όταν ένας εργαζόμενος αρρωστήσει ή πάρει άδεια, να υπάρχει αντικαταστάτης. Όταν είχαμε την εγκύκλιο για τις προσλήψεις στις 24 Αυγούστου, είχαμε στείλει ερωτήσεις και μας απάντησαν στις 14 Σεπτεμβρίου, όταν είχε ολοκλήρωθεί η διαδικασία.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook