Χανιά | Με επιτυχία η αναπαράσταση της θείας Γέννησης στο Σπήλαιο του Αγίου Ιωάννη

χανιά-με-επιτυχία-η-αναπαράσταση-της-θ-1344545

Με μια μοναδική σε μυστηριακή ατμόσφαιρα νυχτερινή θεία λειτουργία που συνδυάζεται με την βιωματική συμμετοχή χιλιάδων προσκυνητών έγινε και φέτος η αναπαράσταση της γέννησης του Θεανθρώπου στο σπήλαιο του Αγίου Ιωάννη του ερημίτη στην Μαραθοκέφαλα Χανίων.

Η ατμόσφαιρα είναι μοναδική και καταπληκτική σε αυτό το ιστορικό σπήλαιο καθώς ψηλά φέγγει ολόλαμπρο το αστέρι της Βηθλεέμ. Στην είσοδο οι φωτιές σπάνε την παγωνιά της νύχτας ενώ στο εσωτερικό του ζώα για να ζεστάνουν τον νεογέννητο Ιησού.

Μόνο μάγοι δεν υπάρχουν. Όμως, όλη αυτή η μυστηριακή ατμόσφαιρα, είναι που κάνει μοναδικό το σπήλαιο του Αγίου Ιωάννη του ερημίτη στην σπηλιά του Δήμου Πλατανιά Χανίων. Η αναπαράσταση της γέννησης του θείου βρέφους σε αυτό το επιβλητικό σπήλαιο, ξεκίνησε ως έθιμο με πρωτοβουλία του μακαριστού μητροπολίτη πρώην Κισσάμου και Σελίνου, Ειρηναίου Γαλανάκη και συνεχίζεται ακόμα.

Κάθε χρόνο τη νύχτα αυτή, εκτός από πέρσι λόγω της έξαρσης της πανδημίας, το σπήλαιο αυτό μας οδηγεί νοητά, με την ευχή και την ελπίδα, να φτάσουμε στη Βηθλεέμ της σωτηρίας μας.

Σύμφωνα με στοιχεία από την τοπική παράδοση, το σπήλαιο, με χωρητικότητα 3.000 – 4.000 ατόμων, στο βάθος του χρόνου χρησιμοποιήθηκε από κτηνοτρόφους και αγρότες της περιοχής ως χώρος ασφαλής για στάβλισμα αιγοπροβάτων και άλλων ζώων αλλά και ως ιδανική κατοικία για άστεγους.

ertnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook