Χανιά | Μαζική διαμαρτυρία κυνηγών και ερασιτεχνών ψαράδων – Ζητούν ισότιμη μεταχείριση

χανιά-μαζική-διαμαρτυρία-κυνηγών-και-1173390

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τετάρτης περισσότεροι από 150 κυνηγοί και ερασιτέχνες ψαράδες έξω από την Διεύθυνση Δασών Χανίων, ενάντια στην κυβερνητική απαγόρευση των σχετικών δραστηριοτήτων στα πλαίσια των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας.

Οι κυνηγοί έκαναν λόγο για μια κατάφωρη αδικία εις βάρος τους, από την στιγμή που έχουν επιτραπεί αρκετά ατομικά αλλά και ομαδικά αθλήματα ενώ απαγορεύεται το κυνήγι, μια κατεξοχήν ατομική δραστηριότητα της υπαίθρου, μακριά από πλήθη και συνωστισμούς.

Ο Πρόεδρος του 1ου Κυνηγετικού Συλλόγου Χανίων, Δημήτριος Χαριτάκης, έκανε μάλιστα λόγο για μια κεντρική αντικυνηγετική πολιτική που δεν έχει σχέση με την υπεράσπιση της Δημόσιας Υγείας αλλά έχει ως στόχο να «περιοριστεί ή και να εξαλειφθεί το κυνήγι», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ο κυνηγός είναι ένας άνθρωπος που θέλει να ζει στην φύση, την αγαπά και την προστατεύει. Είναι ένας τρόπος ζωής που μάθαμε από τους προγόνους μας και θέλουμε να παραδώσουμε και στα παιδιά μας, πάντοτε με σεβασμό στο περιβάλλον. Δυστυχώς, εάν συνεχιστεί αυτή κατάσταση θα αφανιστούμε, γι’ αυτό καλώ σε συσπείρωση τον κυνηγετικό κόσμο», συνέχισε ο κ. Χαριτάκης.

Οι κυνηγοί και οι ερασιτέχνες ψαράδες δεν ζητούν προνομιακή μεταχείριση αλλά να αντιμετωπιστούν ισότιμα με τους ορειβάτες και τους κολυμβητές (που είναι παρόμοιες ατομικές κατά βάση δραστηριότητες της υπαίθρου), με την τήρηση πάντα των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων.

zarpanews.gr

One thought on “Χανιά | Μαζική διαμαρτυρία κυνηγών και ερασιτεχνών ψαράδων – Ζητούν ισότιμη μεταχείριση

  1. Το θεμα αυτο δειχνει ευθεως οτι εχουμε μια κυβερνηση αχρηστη να χειριστει την πανδημια. Πριν μια βδομαδα τα ανοιξαμε ολα χαχα χουχα και ξαφνικα σημερα »πεφτουν» απο τα συννεφα με την αυξηση των κρουσματων και φυσικα φοβουνται το κραξιμο που θα φανε αν τα ξανακλεισουν, ειδικα τα σχολεια. Αλλα το γεγονος οτι επιτρεπεται να παει καποιος για ενα περιπατο (αν ξεπερασει το εμποδιο της αστυνομικης αυθερεσιας) σε ενα βουνο αλλα απαγορευται να παει για κυνηγι, ΑΛΛΑ και το ακομα πιο αστειο, οτι επιτρεπεται να πας για κολυμβηση στη θαλασσα, αλλα απαγορευεται να πας για ψαροντουφεκο δειχνει το ποσο γελοιοι αλλα δυστυχως και επικινδυνοι ειναι!!! Και το χειροτερο ειναι οτι για ολα φταιει η ανευθυνοτητα του απλου πολιτη. Η κυβερνηση (και ολες οι προηγουμενες) τα εκαναν ολα σωστα… Αλλα ο ανευθυνος και ο ανωριμος Ελληνας χαλουσε τα σχεδια…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook