Χανιά | Μαγεία το «Ματωμένο Φεγγάρι του Λύκου» με φόντο το Παλιό Λιμάνι – Η πρώτη Πανσέληνος του 2020 | Photos

χανιά-μαγεία-το-ματωμένο-φεγγάρι-του-980646

Εντυπωσιακή είναι, για ρομαντικούς και μη,  η πρώτη Πανσέληνος του 2020, που σημειώνεται το βράδυ της Παρασκευής και με φόντο το Παλιό Λιμάνι των Χανίων το θέαμα γίνεται απλά… μαγευτικό.

Πρόκειται για το «Ματωμένο Φεγγάρι του Λύκου» το οποία συνδυάζεται με μια έκλειψη παρασκιάς του φεγγαριού, η οποία, με την… άδεια του καθαρού από σύννεφα ουρανού θα είναι ορατή και στη χώρα μας.

Το φαινόμενο, που μπορείτε να απολαύσετε όπως το “αιχμαλώτισε” σήμερα το βράδυ στο φακό του φωτογράφος Παύλος Μπουζάκης, θα διαρκέσει περίπου τέσσερις ώρες και η κορύφωσή του θα είναι γύρω στις δέκα ώρα Ελλάδας το βράδυ της Παρασκευής.Το φεγγάρι θα αλλάξει λίγο χρώμα από άσπρο σε ελαφρώς κιτρινωπό και σχεδόν το 90% του δίσκου του θα καλυφθεί από την παρασκιά της Γης.
Η έκλειψη σελήνης παρασκιάς θα είναι ορατή από την Ευρώπη, την Αφρική, την Ασία, τον Ινδικό Ωκεανό και τη Δυτική Αυστραλία, σύμφωνα με τη NASA.

Συνολικά το 2020 θα υπάρξουν τέσσερις σεληνιακές εκλείψεις, όλες παρασκιάς. Οι εκλείψεις αυτού του είδους πάντως είναι δύσκολο να γίνουν αντιληπτές με γυμνά μάτια.

zarpanews.gr

 

One thought on “Χανιά | Μαγεία το «Ματωμένο Φεγγάρι του Λύκου» με φόντο το Παλιό Λιμάνι – Η πρώτη Πανσέληνος του 2020 | Photos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook