Χανιά | Κάλεσμα σε συλλαλητήριο την Πέμπτη για το ασφαλιστικό – Ποιοι θα συμμετέχουν

χανιά-κάλεσμα-σε-συλλαλητήριο-την-πέμ-999801

Την συμμετοχή τους στην κινητοποίηση της Πέμπτης για το ασφαλιστικό γνωστοποιούν με ανακοίνωση τους το Σωματείο Επισιτισμού Χανίων, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Χανιών και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων.

Ανακοίνωση του Σωματείου Επισιτισμού Νομού Χανίων

«Το Σωματείο Επισιτισμού Νομού Χανίων χαιρετίζει τους δεκάδες χιλιάδες συναδέλφους απεργούς σε όλη την χώρα, που συμμετείχαν μαζικά στην απεργία και τις συγκεντρώσεις στις 18 του Φλεβάρη, παρά τις προσπάθειες κυβέρνησης και τις απειλές εργοδοτών, παρά την ανοιχτή στάση υπονόμευσης της απεργίας από την ηγετική μαφία της ΓΣΕΕ.

Την ίδια ώρα που οι εργαζόμενοι παλεύουν ενάντια στην ολοκληρωτική επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση από την κυβέρνηση της ΝΔ, σε συνέχεια του έργου που άφησε η προηγούμενη του Σύριζα, η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ απέδειξε τον κοινό βηματισμό του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ. Όλοι μαζί μέσα στο «συνέδριο» παρωδία – φαρσοκωμωδία είχαν συναποφασίσει τα πάντα: Ποιοι θα μπουν μέσα, ποιοι θα πάρουν κάρτες, ποιο θα είναι το μητρώο, τι θα ψηφίσουν. Νομιμοποίησαν όλη τη σαπίλα.

Η κυβέρνηση φέρει μεγάλη ευθύνη! Καμιά δουλειά δεν έχει να παρεμβαίνει και να καθορίζει τις διαδικασίες του συνδικαλιστικού κινήματος!

Καλούμε, όλους τους εργαζόμενους, ιδιαίτερα τους νέους και τις νέες, να οργανωθούν στα σωματεία τους, να μπούνε στον αγώνα, να διεκδικήσουμε τις δικές μας ανάγκες στην εργασία και τη ζωή με σύγχρονα δικαιώματα. Να παλέψουμε για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές. Να αποσυρθεί ο κατάπτυστος νόμος Κατρούγκαλου – Βρούτση. Να δυναμώσει ο αγώνας για Υγεία – Πρόνοια δημόσια και δωρεάν. Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική.

Η επιτυχία της απεργίας στις 18 Φλεβάρη και οι μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα επιβεβαίωσαν ότι η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει την αποδοχή και τη νομιμοποίηση των εργαζομένων όπως και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, των συνταξιούχων, της νεολαίας για την ψήφιση του νέου αντιασφαλιστικού  νομοσχεδίου . Η πλειοψηφία του λαού μας δηλώνει αντίθετη στα νέα αντιλαϊκά μέτρα. Η επίθεση της κυβέρνησης και οι συκοφαντίες ενάντια στους απεργιακούς αγώνες των συνδικάτων και στα αιτήματά τους που εκπορεύονται κατευθείαν από το υπ. Εργασίας δεν μπορούν να κρύψουν την αλήθεια. Η κυβέρνηση της ΝΔ όχι μόνο δεν κατάργησε το νόμο Κατρούγκαλου, όπως κάλπικα υπόσχονταν προεκλογικά, αλλά με το νέο αντιασφαλιστικό νόμο τον εφαρμόζει πλήρως και τον θωρακίζει νομικά παραπέρα για να ενταφιάσει και τις δικαστικές διεκδικήσεις.

Mε το νομοσχέδιο Βρούτση και με την αναλογιστική μελέτη που το συνοδεύει, επιβεβαιώνει:

  • Την παραπέρα μείωση των συντάξεων, η οποία στο πέρασμα του χρόνου θα μεγαλώνει.
  • Την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, για τους νέους εργαζόμενους θα φτάνουν στα70.
  • Τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών προς όφελος των επιχειρήσεων.
  • Τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης που περιορίζεται στο ελάχιστο.

Τα ψέματα  της κυβέρνησης της ΝΔ δεν έχουν τελειωμό. Υπηρετούν με συνέπεια εδώ και 30 χρόνια μια αντιλαϊκή πολιτική, που με σειρά νόμων ξηλώνουν τη δημόσια και κοινωνική ασφάλιση, χάρισαν δισ. ευρώ από τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων στις τράπεζες και στης ιδιωτικής ασφάλισης Αυτή είναι και η πολιτική που χτυπά τα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα και το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία και που η κυβέρνηση ετοιμάζει νέο αντιδραστικό νόμο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων.

Οι εργαζόμενοι δε θα μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα!

Διεκδικούμε:

  • Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο Βρούτση
  • Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου (Ν. 4387/16) για το ασφαλιστικό και όλων των αντιασφαλιστικών – αντισυνταξιοδοτικών νόμων.
  • Σταδιακή αποκατάσταση όλων των συντάξεων.
  • Καμία ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης.
  • Καθιέρωση συστήματος κοινωνικής ασφάλισης που θα εγγυάται αξιοπρεπή διαβίωση για τους συνταξιούχους, όπως ορίζει το Σύνταγμα. Επαναφορά 13ης και 14ης σύνταξης.
  • Άμεση αποκατάσταση των απωλειών της προηγούμενης δεκαετίας.
  • Έκτακτες κρατικές επιχορηγήσεις για τα ταμεία. Θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος στα 25 χρόνια υπηρεσίας για όλους. Πλήρης σύνταξη στα 30 χρόνια εργασίας και 60 έτη ηλικίας.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

27/02/2020 7Μ.Μ. ΣΤΗΝ ΠΛ. ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ!”

Η ανακοίνωση της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Χανιών 

Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Χανιών καλεί στη συγκέντρωση διαμαρτυρία για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο στη πλατεία της Δημοτικής Αγοράς την Πέμπτη 27 Φλεβάρη στης 7μ.μ.

Μαζί με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, να ενώσουμε την οργή μας, να δώσουμε τη δική μας απάντηση ως οργανωμένο αγροτικό κίνημα. Να οργανώσουμε τη διεκδίκηση μας για τις σύγχρονες ανάγκες μας που δεν χωράνε στις αντιλαϊκές πολιτικές και αυτής της κυβέρνησης.

Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που τα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουμε οξύνονται από τις πολιτικές της κάθε κυβέρνησης ως τώρα.

Μας παίρνουν από την τσέπη μας πάνω από το 50% του εισοδήματος μας, μέσα από την άγρια φοροληστεία με διάφορους τρόπους, έρχεται αυτή την περίοδο η κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει για ψήφιση στη Βουλή ένα νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που όχι μόνο δεν καταργεί το νόμο Κατρούγκαλου αλλά τον κάνει ακόμα ποιο εγκληματικό σε βάρος της κοινωνικής ασφάλισης . Ήδη πάνω από το 60% των αγροτοκτηνοτρόφων αδυνατούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ, ενώ η θέση μας θα δυσκολέψει και άλλο αφού ο νομός προβλέπει αύξηση των κατώτατων ασφαλιστικών εισφορών και για αυτούς που καταφέρνουν να βγουν στη σύνταξη επίδομα φτωχοκομείου. Δεν μας χαρίζουν τίποτα όταν αφήνουν τους απόμαχους αγρότες και αγρότισσες να δουλεύουν χωρίς να κόβουν αυτό το επίδομα που το ονομάζουν σύνταξη. Μας θέλουν από το χώμα της δουλείας κατευθείαν στο χώμα του νεκροταφείου.

Να μην επιτρέψουμε αυτήν την κοροϊδία

Διεκδικούμε:

• Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.

• Αποκλειστικά δημόσια υποχρεωτική δωρεάν Υγεία – Πρόνοια. Κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών Υγείας.

• Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες. Συντάξεις αξιοπρέπειας, άμεσα η κατώτερη στα 600 ευρώ καθαρά. Καμιά κράτηση για ΕΟΠΥΥ και να επανέλθει η 13η και 14η σύνταξη.

• Καμιά κατάσχεση για χρέη ασφαλιστικών εισφορών των αγροτοκτηνοτρόφων

Η ανακοίνωση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων

«ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ  ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Συναδέλφισσες ,Συνάδελφοι

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων καλεί τους εργαζόμενους στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 27/2 στις 19.00 στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς για να κλιμακώσουμε τον αγώνα ενάντια στο  ασφαλιστικό- έκτρωμα  Κατρούκαλου- Βρούτση και να διεκδικήσουμε αποκλειστικά δημόσια και καθολική ασφάλιση.

Η μεγάλη επιτυχία της Απεργίας στις 18 Φλεβάρη απέδειξε για άλλη μία φορά ότι όλοι ενωμένοι δεν αποδεχόμαστε τον νόμο-έκτρωμα και διεκδικούμε τα δικαιώματα μας.

Οι εργαζόμενοι δεν τρώνε κουτόχορτο.

Γνωρίζουμε ότι :

Τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης πάνε στα 67 για όλους, άντρες και γυναίκες (ή 62 με 40 χρόνια ασφάλισης, δηλαδή 12.000 ένσημα!!!).

Το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών ενσωματώνεται στον ΕΦΚΑ κι ανοίγει έτσι ο δρόμος για την πλήρη κατάργησή του, όπως έχει η ΝΔ στο πρόγραμμά της με τους τρεις πυλώνες, δηλαδή την ιδιωτικοποίηση της Ασφάλισης.

Καταργείται αμετάκλητα η 13η και 14η σύνταξη

Στο στόχο μπαίνουν ξανά τα ΒΑΕ. Καμία διάταξη δεν υπάρχει για τη μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησής τους,

Εφαρμόζονται πλήρως, χωρίς καμία αλλαγή, οι μειώσεις στις επικουρικές που έφτασαν το 50%, καθώς και στο εφάπαξ, όπου αθροιστικά οι περικοπές ξεπέρασαν το 40%. Στον κρατικό προϋπολογισμό οι περικοπές του ΕΤΕΑΕΠ ξεπερνούν τα 71 εκατ. ευρώ! Και στον ΕΦΚΑ τα 150 εκατ. ευρώ!

Η κρατική εγγύηση περιορίζεται στα 345 ευρώ της «εθνικής σύνταξης».

Διατηρούνται τα εξευτελιστικά ποσοστά αναπλήρωσης του ν. Κατρούγκαλου για το 90% των συνταξιούχων. Και το ψαλίδι των περικοπών έρχεται.

Διατηρείται η διαχρονική λεηλασία στα ασφαλιστικά ταμεία (80 δισ. ευρώ) και καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει για επιστροφή των κλεμμένων.

Απαιτούμε να αποσυρθεί τώρα ο νόμος έκτρωμα Κατρούγκαλου – Βρούτση!

Διεκδικούμε:

Το νομοσχέδιο να αποσυρθεί τώρα!

Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, δημόσια, υποχρεωτική. Υγεία – Πρόνοια αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν.

Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών μνημονιακών νόμων.

Κατάργηση της αύξησης των ορίων ηλικίας στα 67 έτη. Όρια ηλικίας στα 60 για τους άνδρες, 55 για τις γυναίκες, 5 χρόνια λιγότερα για τα ΒΑΕ.

Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.

Κατώτερη σύνταξη στο 80% του μισθού. Καμία σύνταξη κάτω από 600 ευρώ.

Δίνουμε συνέχεια στον αγώνα απαντώντας μαζικά, αποφασιστικά , δυνατά, προστατεύοντας το δίκιο μας για ένα μέλλον που μας αξίζει.»

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook