Χανιά | Και οι φοιτητικοί σύλλογοι στο μπλόκο των αγροτών στα Μεγάλα Χωράφια αύριο

χανιά-και-οι-φοιτητικοί-σύλλογοι-στο-μ-1377944

Οι φοιτητικοί σύλλογοι Εστιών Πολυτεχνείου Κρήτης, ΕΛΜΕΠΑ Χανίων, Αρχιτεκτονικής, ΗΜΜΥ, Ενιαίου ΦΣ Πολυτεχνείου Κρήτης στηρίζουν τις κινητοποιήσεις που οργανώνονται από τους αγρότες και κτηνοτρόφους αυτήν την περίοδο σε όλη των χώρα.

Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωσή τους:

«Στεκόμαστε δίπλα στις κινητοποιήσεις που οργανώνει η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων στον Νομό Χανίων απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική που εξανεμίζει το αγροτικό εισόδημα.

Πολλοί φοιτητές καταγόμαστε από αγροτικές περιοχές και οι γονείς μας είναι αγρότες. Οι αυξήσεις σε ρεύμα, πετρέλαιο, αγροτικά εφόδια έχουν τσακίσει το αγροτικό εισόδημα. Ο παραγωγός δεν μπορεί να επιβιώσει ενώ την ίδια στιγμή τα προϊόντα φτάνουν σε εμάς πανάκριβα.

Όλες οι κυβερνήσεις που εξασφαλίζουν μια σειρά προνόμια σε μεγάλες εταιρείες, εφοπλιστές, καναλάρχες, τραπεζίτες δεν εξασφαλίζουν να προστατευτούν οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι για να μείνουν στον τόπο τους, δεν παίρνουν κανένα μέτρο ώστε να μην πληρώσει πάλι τα σπασμένα ο λαός.

Όταν βλέπουν ότι τα ψίχουλα που πετάνε δεν πιάνουν για να μείνουμε σιωπηλοί, εξαπολύουν τους μηχανισμούς καταστολής όπως έκαναν με τους αγρότες στο Ρέθυμνο που σέρνονται σε δίκη γιατί πάλεψαν για τα δικαιώματα τους. Οι ίδιοι είναι αυτοί που φέρνουν την πανεπιστημιακή αστυνομία στις σχολές μας και χτυπάνε τους μαθητικούς και φοιτητικούς αγώνες.

Στεκόμαστε στο πλάι των αγροτών και κτηνοτρόφων!

Ενώνουμε την φωνή μας ώστε να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους!

Συμμετέχουμε στο μπλόκο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Χανίων την Κυριακή 20/02 στη 13:00 στα Μεγάλα Χωράφια!

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook