Χανιά | Και οι εργαζόμενοι στην efood θα συμμετάσχουν στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της Τετάρτης

Το Σωματείο Εργαζομένων στην e-food καλεί όλους τους εργαζόμενους της e-food στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία της δημοτικής αγοράς την Τετάρτη 6 Απριλίου και ώρα 11 το πρωί.

Έπειτα από τους νικηφόρους αγώνες των διανομέων της e-food τον περασμένο Σεπτέμβριο, καλούμαστε να δώσουμε αγώνες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως εργαζόμενοι. Αιτήματα μας τότε και τώρα παραμένουν τα βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα , συλλογική σύμβαση εργασίας , χώρος στέγασης για βασικές ανάγκες και προστασία από τα καιρικά φαινόμενα, απαγόρευση της διανομής σε ακραία καιρικά φαινόμενα με νομικό πλαίσιο όπως προβλέπεται και για άλλα επαγγέλματα καθώς και ατομικά μέσα προστασίας με ευθύνη της εργοδοσίας.

Ένα νέο και μεγάλο πρόβλημα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε η ακρίβεια στα καύσιμα και στη συντήρηση των μηχανακιών μας.

Συμπορευόμαστε με τα σωματεία εργαζόμενων στην efood Αθήνας και Θεσσαλονίκης για επίλυση ζητημάτων που αφορούν όλους μας! Οι δικοί μας αγώνες είναι αυτοί που δείχνουν τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε! Οργάνωση – μαζικότητα και συσπείρωση στα σωματεία μας! Τώρα που η επίθεση σε όλα τα δικαιώματα μας κλιμακώνεται, τώρα που το ζήτημα της διαβίωσης των συναδέλφων μας είναι προ των πυλών , τώρα πρέπει να δοθεί μαζική μαχητική απεργιακή απάντηση.

Σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν οι συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία.

Είμαστε κατά του πολέμου στην Ουκρανία και οπουδήποτε στον κόσμο και ζητάμε να μην υπάρχει καμία εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο, τις συνέπειες του οποίου πληρώνει πάντα ο λαός.

Διεκδικούμε:

  • ΒΑΕ για όλους τους διανομείς.
  • ΣΣΕ για όλους.
  • Να απαγορευτεί η διανομή σε ακραία καιρικά φαινόμενα.
  • Χώρος στέγασης από την εταιρία.
  • Μέσα ατομικής προστασίας σύμφωνα με την υπάρχουσα νομοθεσία (κράνος , ένδυση κτλ ) με ευθύνη της εργοδοσίας.
  • Αποζημίωση για καύσιμα και συντήρηση με βάση το πραγματικό κόστος.
  • Καμία εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο.

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ