Χανιά | Η “Πρωτοβουλία πολιτών – Πρώτα ο Άνθρωπος” για τον Λόφο Καστέλι

Ανακοίνωση εξέδωσε η δημοτική παράταξη “Πρωτοβουλία Πολιτών – Πρώτα ο Άνθρωπος”, για τις τελευταίες εξελίξεις στον Λόφο Καστέλι, όπου από το Σάββατο οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποχωρήσει, ενώ έχουν επανέλθει οι συλλογικότητες. Επισημαίνει δε, ότι πρέπει να επισπευσθεί η αλλαγή του πολεδομικού σχεδίου στο σημείο από το δημοτικό συμβούλιο, όπως έχει προαναγγελθεί από την δημοτική αρχή και την πλειοψηφία των παρατάξεων:

“Μετά από ειρηνική κινητοποίηση συλλογικοτήτων και πολιτών, κατά πλειοψηφία νέων -κι αυτό έχει τη δική του ιδιαίτερη σημασία-, ο λόφος Καστέλι είναι ελεύθερος από την αστυνομική παρουσία. Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη, εφόσον διασφαλίζει την απρόσκοπτη πρόσβαση των πολιτών στο χαρακτηρισμένο από την ιστορία και την ομορφιά τοπόσημο της πόλης, που εδώ και μήνες ήταν αποκλεισμένο και υπό τη φύλαξη της αστυνομίας κατόπιν αιτήματος της εταιρείας που αποσκοπεί στην ξενοδοχοποίησή του. Καιρός να απομακρυνθούν και οι κάμερες που τοποθετήθηκαν την ίδια περίοδο.

Με δύο στόχους υλοποιημένους: την απομάκρυνση της αστυνομίας και την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών, χρειάζεται να εργαστούμε συλλογικά και γρήγορα για τον τρίτο στόχο: τη δημόσια διαβούλευση φορέων, θεσμών και συλλογικοτήτων της πόλης, προεξάρχουσας της Πολυτεχνικής κοινότητας, για την αποκατάσταση και αξιοποίηση του ιδιαίτερης σημασίας τόπου για δημόσια χρήση προς όφελος όλων των πολιτών.

Προς αυτό το στόχο χρειάζεται να έρθει άμεσα για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της αναθεώρησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, με δεδομένη την ξεκάθαρη τοποθέτηση του δημάρχου αλλά και των 6 από τις 8 παρατάξεις του ΔΣ, των επιστημονικών φορέων της πόλης αλλά και των σωματείων και των χιλιάδων διαδηλωτών, που συμφώνησαν να μην επιτραπεί η μετατροπή των κτιρίων σε ξενοδοχείο αλλά τα κτίρια να έχουν χρήση κοινωφελών λειτουργιών και δημόσιο χαρακτήρα.”

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ