Χανιά | Η παράσταση «Τρικυμία» του Σαίξπηρ από τον «Τόπο Θεάτρου & Τεχνών» με ελεύθερη είσοδο

χανιά-η-παράσταση-τρικυμία-του-σαίξ-1241287

Το θεατρικό έργο «Τρικυμία» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ παρουσιάζει το εργαστήρι δημιουργίας και έκφρασης «Τόπος Θεάτρου & Τεχνών» το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Ιουνίου στις 21:00 με ελεύθερη είσοδο, στον χώρο του εργαστηρίου στον Κάτω Σταλό.

Η παρασταση ανεβαίνει απο την εφηβική θεατρική ομάδα του πολιτιστικού σωματείου Τόπος  Θεάτρου και Τεχνών σε διασκευή Βίλης Σωτηροπούλου, διδασκαλία -σκηνοθεσία Ελένης Αγγελάκη, μουσική Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο 6972 493878

Υπόθεση:

Ο Άριελ το καλό πνεύμα που πετάει, οι φίλοι του τα ξωτικά, ο Κάλιμπαν το κακό τέρας, η δίκαιη δούκισσα Προσπέρια που της άρπαξαν τον θρόνο, εκδιώχθηκε από την πατρίδα της κι έμαθε να κάνει μαγικά σ ένα ερημονήσι, η μεγάλη Τρικυμία που προκαλεί για να τιμωρήσει τους παλιούς της εχθρούς, οι αστείοι ναύτες ναυαγοί με τις ίντριγκες τους αλλά και η σοφία και η καλοσύνη που στο τέλος επικρατούν όπως και η ιστορία αγάπης της Μιράντας και του Φερνάντο που φέρνει την ελπίδα, μπλέκονται όμορφα στο έργο του μεγάλου Άγγλου θεατρικού συγγραφέα όπως και στην απολαυστικη διασκευή της Βίλης Σωτηροπούλου που κυκλοφόρησε το 2003 από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Ο Σαίξπηρ στα έργα του που είχαν σχέση με το θέμα της εξουσίας, και της απληστίας, πρότεινε την εκδίκηση και την τιμωρία. Στην ΤΡΙΚΥΜΙΑ όμως που είναι και το τελευταίο του έργο, αφήνει την παρακαταθήκη του στους ανθρώπους που δεν είναι άλλη από την κατανόηση, την μεταμέλεια και την συγχώρεση. Αντί για εκδίκηση προτείνει το καλό παράδειγμα έτσι που να μπορέσουν οι αξίες της έντιμης και ηθικής συμπεριφοράς να υπερισχύσουν στον κόσμο..

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

(Παίζουν με αλφαβητική σειρά)

Αθηνά Αδαμίδη                     Στέφανος

Κυριακή Βιτετζάκη                 Αλίσια

Μαριάννα Δελάκη                  Προσπέρια

Αχιλλέας Καστρινάκης            Αντώνιος

Μαρια Μαρινάκη                    Μιράντα

Βαλεντίνος Μποτωνάκης         Άριελ-Λοστρόμος

Χάρης Οικονόμου                  Καπετάνιος-Κάλιμπαν

Αλέξανδρος Παπαγιάννης       Φερνάντο

Μαρία Παπαμαρκάκη              Ξωτικό – Τρίνκουλος

Διασκευή-στίχοι: Βίλη Σωτηροπούλου
Μουσική: Λαυρέντης Μαχαιρίτσας
Διδασκαλία-σκηνοθεσία:  Ελένη Αγγελακη
Κοστούμια:  Βεστιάριο ‘Θεία Ευτυχία

Ευχαριστούμε πολυ τους ηθοποιούς: Ανδρέα Βιτοράτο, Νάντια Καβουλάκου, Χρήστο Ραχιώτη και Δέσποινα Ρεντούμη που ακούγονται στα τραγούδια της παράστασης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook