Χανιά | Η παράσταση «Ο Μπαμπάς μου, ο Πόλεμος» του Ιάκωβου Καμπανέλλη

Η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, με την υποστήριξη του Δήμου Χανίων και της ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ, διοργανώνει την παρουσίαση του έργου του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Ο Μπαμπάς μου, ο Πόλεμος», από το Σύλλογο Φίλων Θεάτρου Χανίων, την Τρίτη 9 και την Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022, ώρα 21.30, στο Θέατρο της Ανατολικής Τάφρου.

Είσοδος Ελεύθερη

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ – ΔΙΑΣΚΕΥΗ: Νάσος Αθανασόπουλος

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΣΚΗΝΙΚΑ-ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΑ: Ξανθή Κόντου
ΑΦΙΣΑ: Γιάννης Πατούρας
ΚΙΝΗΣΗ: Βιργινία Αληζιώτη
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Δημήτρης Μπαρούνης

ΔΙΑΝΟΜΗ

ΡΟΔΙΤΙΣΣΕΣ
Φρίκινα: Ελίνα Ζωϊδάκη
Φιλοξενία: Ελένη Καρμπαδάκη
Μένη: Μαρία Ραμουτσάκη
Παμφιλία: Άννα Μπακοπούλου
Βουτία: Εμμανουέλα Κυριακοπούλου
Δημαρέτη: Μαρία Καποκάκη
Χάρις η Λινδία: Έλενα Αθανασοπούλου
Ουρανία: Χριστίνα Φαϊτάκη

ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ
Καλλικράτης: Γιάννης Πατεράκης
Πυθίας: Νίκος Χαριτάκης
Ευελπίδης: Αντώνης Φουντουλάκης
Λάμια: Βιργινία Αληζιώτη – Ντένια Καραβασιλειάδη
Δημήτριος: Κώστας Βερονίκης
Νεοκλής: Μάρκος Κλειδής
Χιλίαρχος: Απόστολος Μπουζάκης

ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ
Λούκιος Τερέντιος Πίκουλος: Απόστολος Μπουζάκης
Κορνηλία: Μαρία Σφέτκου
Φελίτσια: Ευτυχία Αθανασοπούλου
Αντωνίνα: Αντωνία Πατεράκη
Άγνωστος: Νάσος Αθανασόπουλος

Ο Σύλλογος Φίλων Θεάτρου Χανίων, με αφορμή την ανακήρυξη από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού του 2022 ως έτους Ιάκωβου Καμπανέλλη, ανεβάζει το έργο του μεγάλου λογοτέχνη, θεατρικού συγγραφέα και ακαδημαϊκού «Ο Μπαμπάς ο Πόλεμος» που, παρόλο ότι έχουν περάσει 70 χρόνια από τότε που γράφτηκε (1952), παραμένει τραγικά επίκαιρο. Στηρίζεται πάνω σε ιστορικά δεδομένα και συγκεκριμένα στην πολιορκία της Ρόδου από τον Δημήτριο τον πολιορκητή, στα πλαίσια των συγκρούσεων μεταξύ των επιγόνων του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

«Το ερέθισμα που κατέληξε στην κωμωδία «Ο Μπαμπάς ο Πόλεμος» – τίτλος ακατάλληλος από πρώτη άποψη για κωμωδία – το έδωσε η ψυχροπολεμική ένταση που ακολούθησε τις μεγάλες προσδοκίες που έφερε η λήξη του Β΄ Π.Π. Η ελπίδα πως ο πόλεμος που λίγα χρόνια πριν είχε τελειώσει ήταν ο τελευταίος πόλεμος έμοιαζε με παιδαριώδη αφέλεια. Η κατάσταση ήταν και τότε θολή και απειλητική.

Οι σύμμαχοι σαν να είχαν μολυνθεί από το κακό που πολέμησαν και γίνηκαν και νικητές και διάδοχοί του», σημειώνει ο συγγραφέας.

Ο Σύλλογος ευχαριστεί την κυρία Κατερίνα Καμπανέλλη για την τιμή να παραχωρήσει την άδεια να ανεβάσει το έργο του αείμνηστου πατέρα της.

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ