Χανιά | Η μουσική παράσταση «Στη σκιά του πλάτανου» από τα «Ανοιχτά Πανιά 2021»

χανιά-η-μουσική-παράσταση-στη-σκιά-το-1305360

Από τον Ιούλιο έως τον Δεκέμβριο 2021 τα Χανιά υποδέχονται τον Πολιτισμό. 15 πρωτότυπες καλλιτεχνικές προτάσεις, με περισσότερους από 100 καλλιτέχνες απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, δραστηριοποιούμενοι σε ποικίλα πεδία τεχνών, κάνουν πανελλήνια πρεμιέρα, εδώ στην καρδιά της Μεσογείου.

Τα Χανιά τους επόμενους μήνες θα κατακλυστούν από θέατρο, χορό, μουσική, κινηματογράφο, εικαστικά, λογοτεχνία, νέα μέσα-ψηφιακές τέχνες, παράλληλες δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα. Εμβληματικοί χώροι της πόλης, από το ΚΑΜ ως την Πλατεία της Σπλάντζιας, από το Φρούριο Φιρκά μέχρι τον Δημοτικό Κήπο, από το Μουσείο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων, ως τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, τον Ρωσικό Στρατώνα κ.ά., ετοιμάζονται να φιλοξενήσουν ξεχωριστές καλλιτεχνικές δράσεις.

Επόμενη δράση:

«Στη σκιά του πλάτανου» της ομάδας Lali Toupli Κλειστή αυλή βόρεια του ναού του Αγίου Νικολάου – Πλατεία του Υδραγωγείου, συνοικία της Σπλάντζιας, Χανιά

  • Μουσική πολυφωνική performance, 7 Νοεμβρίου 2021, 20:00, Είσοδος ελεύθερη
  • Εκπαιδευτικό εργαστήριο, 29-31 Οκτωβρίου 2021, Δωρεάν συμμετοχή

Τόπος και μνήμη στη συνοικία της Σπλάντζιας

Mια μουσική πολυφωνική performance βασισμένη σε τραγούδια της Ελλάδας, της Μεσογείου και των Βαλκανίων τα οποία συνδιαλέγονται με μύθους, ιστορίες και μαρτυρίες από την ευρύτερη γειτονιά της Σπλάντζιας.

Μια παράσταση που μας καλεί στη γειτονιά της Σπλάντζιας γύρω από το σταθερό σημείο αναφοράς της, τον υπεραιωνόβιο πλάτανο, να θυμηθούμε και να ανακαλύψουμε από την αρχή κομμάτια του εαυτού μας. Μυρωδιές, αισθήσεις, ακούσματα, γεύσεις, έρωτες, ιστορίες, δύσκολες εξομολογήσεις, παραμύθια και δοξασίες, αλήθειες και μύθοι ζωντανεύουν το κοινό βίωμα με τους ανθρώπους του παρελθόντος και μας οδηγούν να οραματιστούμε αυτούς του μέλλοντος.

Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση και τους συντελεστές ΕΔΩ.

Ημερομηνία και ώρα παράστασης: Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021, 20:00

Διάρκεια παράστασης: 70 λεπτά, χωρίς διάλλειμα

Τόπος διεξαγωγής παράστασης: Κλειστή αυλή βόρεια του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου – Πλατεία του Υδραγωγείου, Συνοικία της Σπλάντζιας

Είσοδος ελεύθερη με προκράτηση θέσης ΕΔΩ.

Η χρήση μάσκας στην εκδήλωση είναι υποχρεωτική για όλους.

Παράλληλες δράσεις / Εκπαιδευτικά Προγράμματα:

Τριήμερο εργαστήριο για ενήλικες «Από το βίωμα στην παράσταση: Τόπος και μνήμη στη συνοικία της Σπλάντζιας» Παρασκευή 29, Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021

Στο τριήμερο αυτό εργαστήριο θα ανακαλύψουμε αφηγηματικούς τρόπους και μηχανισμούς ώστε να μετατρέψουμε προσωπικές ιστορίες ή βιώματα σε παραστάσιμο γεγονός.

Παράλληλα θα μελετήσουμε μέσω τραγουδιών πώς λειτουργεί η ανθρώπινη φωνή ως τρόπος αφήγησης και συσχέτισης με το εκάστοτε περιβάλλον, πώς μεταδίδονται τα βιώματά μας μέσω του κοινού τραγουδίσματος.

Απευθύνεται σε: Ακολουθώντας τη φιλοσοφία της ενδυναμωτικής για την κοινότητα λειτουργίας της τέχνης, οι συναντήσεις είναι ανοιχτές προς κάθε ενήλικα ανεξαρτήτως προηγούμενης καλλιτεχνικής εμπειρίας.

Ημερομηνίες και ώρες διεξαγωγής εργαστηρίου:

  • Παρασκευή 29 Οκτωβρίου, 17:00-20:00,
  • Σάββατο 30 Οκτωβρίου, 11:00-14:00 και
  • Κυριακή 31 Οκτωβρίου, 11:00-14:00

Τόπος διεξαγωγής για το εργαστήριο: Ναός του Αγίου Ρόκκου, Κλειστή αυλή βόρεια του ναού του Αγίου Νικολάου – Πλατεία Υδραγωγείου, συνοικία της Σπλάντζιας

Δωρεάν συμμετοχή / Δήλωση ενδιαφέροντος για το εργαστήριο ΕΔΩ.

*Ιδανικά, η συμμετοχή στο εργαστήριο κρίνεται απαραίτητη και τις 3 ημέρες λειτουργίας του. Σε περίπτωση που κάποιος μπορεί να παραβρεθεί μόνο σε κάποια από αυτές, η παρακολούθησή του παραμένει εφικτή, αρκεί να υπάρχει εκ των προτέρων ενημέρωση για τις μέρες και ώρες που ενδιαφέρεται, επισημαίνοντάς το στα σχόλια της φόρμας.

*Η συμμετοχή των ενηλίκων στο εργαστήριο γίνεται με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης ή αρνητικό rapid test 48 ωρών.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook